AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2024 11:29

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının birinci yılında, siyasetin önde gelen isimlerinden art arda açıklamalar geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "1 yıldır her türlü katliam aracıyla Gazze’de insanlığın yüz akı kardeşlerimizi şehit ettiler. Soykırımcı şebeke, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil her yere dönük işgal politikasını sürdürdü. Ama Gazze’yi teslim alamadılar. İnsanlığı teslim alamadılar." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik saldırılarının birinci yılında, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

365 gündür Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor, masumların feryatları semada yankılanıyor. Dünya sussa da biz adaletin sesi olmaya devam edeceğiz!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

7 Ekim 2023’ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail’in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır.

Uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail, geçmişte her dinden insanın barış ve huzur içinde yaşadığı Filistin’de, Gazze’de en temel insan haklarını yok saymaktadır.

Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bine yakın Filistinlinin yaralandığı, milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak göçe zorlandığı Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir.

Haberin Devamı

Uluslararası kuruluşların aldığı kararlara uymayan İsrail, bir milleti yok etmeye çalışmaktadır.

Kana doymayan İsrail, Filistin’de olduğu gibi Lübnan’da da savaş suçlarına devam etmekte, bölgeyi savaş alanına çevirmek istemektedir.

Sözde demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkeler, kuvözdeki bebekleri dahi acımadan öldüren barbar İsrail’in hain saldırılarını maalesef görmezden gelmektedir.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlar, terör örgütü gibi davranan bebek katillerine karşı misyonlarını yerine getirmekte etkisiz kalmaktadır.

Yüreğinde az da olsa vicdan kırıntısı kalmış olan ülkeler, Netanyahu ve çetesine artık 'dur' demelidir.

Uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı olan İsrail’in saldırıları ve işgali, yalnızca Filistin halkının değil tüm insanlığın ortak meselesidir.

Filistin davasının yanında durmak ve Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek insanlığa ve tarihe karşı bir sorumluluktur.

Bu sorumluluk bilinciyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde masum Filistinli kardeşlerimizin dün olduğu gibi daima yanında olacak ve haklarını her alanda haykıracağız.

Haberin Devamı

İşgalci İsrailli yetkililerin işledikleri insanlık ve savaş suçları nedeniyle hak ettikleri cezayı almaları için uluslararası hukuk önünde girişimlerimizi sürdüreceğiz.

1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz.

"Dünya 5’ten büyüktür" diyerek daima zalimlerin ve haksızlıkların karşısında dimdik duracağız.

"Daha adil bir dünya mümkündür" idealiyle her zaman dünyada hakkın, hakkaniyetin ve adaletin savunucusu olacağız.

İsrail’in hain saldırılarında şehit olan Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimize ve tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Eğer ölmem gerekiyorsa, yaşamalısın hikayemi anlatmak için” diyordu İsrail’in katlettiği fakat susturamadığı Filistinli Şair Rıfat Alareer.

Ona ve tüm mazlum Filistin halkına karşı sorumluluğumuzdur hikayelerini anlatmak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:

Bundan tam bir yıl önce, yüzyılın alnına kara leke olarak yazılan Gazze soykırımı başladı.

Kadınlar, çocuklar, masum siviller hunharca katledildi.

Koca bir toplum yersiz, yurtsuz bırakıldı. Açlığa mahkum edildi.

Uluslararası hukukun yasakladığı tüm suçlar, dünyanın gözü önünde acımasızca işlendi.

Bu soykırıma imza atanlar cinayetlerini sürdürüyorlar.

Haberin Devamı

Uluslararası hukuku, insan haklarını, evrensel değerleri ağızlarına sakız edenler bu katliama seyirci kalıyorlar.

Onlar sussa da biz susmayacağız.

Hakkı söylemekten geri durmayacağız.

Bu işin peşini asla bırakmayacağız.

Bugünler geçtiğinde, bu soykırımcıların adalet önüne çıkarıldığını hep birlikte göreceğiz.

Bugün kazanç olarak gördükleri her şeyi o gün geldiğinde kaybedecekler.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:

Uluslararası kamuoyu ve vicdan sahibi tüm insanlar, işgalci İsrail'in hiçbir insani ayrım gözetmeden yürüttüğü bu soykırım politikasına daha da geç olmadan dur diyebilmeli!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:

"Gazze sadece orada hayata tutunma mücadelesi verenlerin değil hepimizin meselesidir."

Haberin Devamı

Ancak, işgalci İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım 1 yıldır durdurulamadı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır:

Katledilen masumların, yıkılan binaların sayısı var belki; ama yaşanan acının, edilen feryadın, dökülen göz yaşının tarifi yok.

Gazze’de yaşanan zulmün, dünyanın gözleri önünde bir yıldır devam eden bu soykırımın faillerinin hesabı belki yarına kalır, ama asla yanlarına kalmaz.

Şehirlerde gösteriler düzenleniyor, üniversitelerde öğrenciler bu eşi görülmemiş vahşete karşı seslerini yükseltiyor. İsrail barbarlığına her koşulda destek çıkanlar en barışçıl yürüyüşleri bile yasaklamaya çalışırken “Özgür Filistin” sedası tüm dünyada dalga dalga yayılıyor.

On binlerce kadını, çocuğu, masum insanı, gazeteciyi, yardım gönüllüsünü öldüren, hastaneleri, sığınakları, okulları bombalayan işgalci İsrail, vadedilmiş toprak hayalleriyle yeni cepheler açmanın, tüm bölgeyi kana, gözyaşına, kaosa sürüklemenin hesabını yapıyor.

Ama unutmasınlar, sapkın inanışlarıyla ellerindeki kuvvete güvenerek başkalarına ait topraklar üzerine gelecek hayali kuranlar ancak yalancı, sahte zaferler elde ederler.

Zulüm ile âbâd olunmaz.

Bu vahşetin, barbarlığın, soykırımın bedelini muhakkak ödeyecekler.

Tüm dünyanın gözü önünde bir halkı yok etmeye teşebbüs edenler ve onların destekçileri tarih önünde, adalet önünde muhakkak hesap verecekler.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı:

Katil İsrail’in Gazze'de sürdürdüğü soykırımın üzerinden 1 yıl geçti.

42 binin üzerinde insan şehit oldu. Yüz binlerce Filistinli yerinden edildi. Binlerce çocuk yetim kaldı.

Sözde insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunanlar; İsrail askerleri kamplardaki Filistinlileri katlederken SUSTULAR.

Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların üstüne bombalar atılırken SUSTULAR. Refah'ta çocuklar ile kadınlar alevlerin arasında bırakıldığında ve nice soykırım suçunda SUSTULAR...

Türkiye olarak SUSMAYACAK; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tek ses tek yürek olarak Filistin davasının yanında olmaya devam edeceğiz.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat:

İsrail’in Filistin’de bir asrı aşan soykırım ve terör eylemleri, bundan bir yıl önce Gazze’de başlattığı kanlı soykırım ile yeni bir aşamaya geçti.

Uluslararası toplumun gözleri önünde yaşanan katliamlarda; 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 615 sivil hayatını kaybetti.

Netanyahu hükümetinin ve ortaklarının planlı ve bilinçli bir şekilde yürüttüğü soykırımın, Gazze ile sınırlı kalmadığını, bugünlerde Filistin’in diğer şehirlerinde ve Lübnan’da yürüttüğü kanlı saldırılarla birkez daha görüyoruz.

Türkiye olarak, İsrail’in uluslararası mahkemeler önünde hesap vereceği ve masumların hakkının sorulduğu bir düzen kurulana kadar Filistin’e desteğimiz sürecektir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu:

Çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden on binlerce Filistinliyi katleden işgalci İsrail, Gazze'ye yönelik soykırımını 1 yıldır sürdürüyor.

Bu barbarca kırımı ancak insanlığın vicdanı durdurabilir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

"7 Ekim, soykırımcı Netanyahu hükümetinin insanlığı işgal etmek üzere katliamlara başladığı gün…

1 yıldır her türlü katliam aracıyla Gazze’de insanlığın yüz akı kardeşlerimizi şehit ettiler. Soykırımcı şebeke, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil her yere dönük işgal politikasını sürdürdü. Ama Gazze’yi teslim alamadılar. İnsanlığı teslim alamadılar.

Gazze insanlığın ta kendisidir. İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!