AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı saldırganının ifadesine ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı saldırganının ifadesine ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2023 16:29

ADANA’da AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra yakalanıp gözaltına alınan Erdem Kaya (24), çıkarıldığı adliyede tutuklandı. Öte yandan zanlı suçunu kabul ederken ifadesindeki detaylara da ulaşıldı.

Haberin Devamı

Olay, geçtiğimiz perşembe günü Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Erdem Kaya, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binaya pompalı tüfekle 12 el ateş açtı. Başkanlığın camları ve tavanında saçma delikleri oluştu. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Şüpheli, binanın kapısını açamayınca tüfeğini bırakıp, yürümeye başladı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, şüpheliyi gözaltına aldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI:  TÜFEĞİ GİTAR ÇANTASINA KOYDUM

Depremde hasar gören evi boşaltılan Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaya, polisteki ifadesinde, "3500 liraya aldığım tüfeği gitar çantasına koydum. Birkaç yıl önce aldığım çelik yeleği giydim. Eve yakın olan AK Parti binasına ateş etmeye karar verdim. İçeride kimseyi göremedim. Fişek bitene kadar ateş ettim. Tabela ve parti camlarına doğru ateş ettim. Bitince yedek şarjörümü de taktım" dedi.

Haberin Devamı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdem Kaya, bugün çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!