AK Parti 23 yaşında: Siyasilerden kutlama mesajları... 'Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla ilerliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

AK Parti 23 yaşında: Siyasilerden kutlama mesajları... Türkiye Yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2024 09:15

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 23. kuruluş yılı bugün parti binasında düzenlenen törenle kutlanacak. Bakanlar ve siyasiler sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajla AK Parti'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki "Erdemliler Hareketi" tarafından 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti, bugün 23. yılını tamamlıyor. AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bakanlar ve siyasiler kutlama mesajı yayımladı. Paylaşılan mesajlar şu şekilde oldu:

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ:

Bugün, Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olan AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

23 yıl önce Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; “Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.” diyerek, ülkemize hizmet etme, milletimize daha iyi bir gelecek sunma gayesiyle “Erdemliler Hareketi” olarak yola çıktık.

2002 yılında yapılan ilk seçimlerde milletimizin güvenine mazhar olarak tek başımıza iktidara geldik. Bu süreçte, sosyal alandan ekonomiye, hukuktan dış politikaya hemen her konuda köklü reformlar gerçekleştirdik. Türkiye'yi daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir ülke haline getirmek için gece gündüz çalıştık.

Haberin Devamı

Merkez siyaseti yeniden inşa eden AK Parti, sıradan bir parti olmanın çok ötesinde, milletimizin ortak değerlerini, birlik ve kardeşliğini temsil eden bir harekettir. Millet ve devleti ortak paydada buluşturan, geçmiş medeniyet birikimi ile gelecek vizyonunu uyum içinde ele alan, yerli ve milli, muhafazakâr demokrat bir oluşumdur.

Sosyal kapsayıcılık AK Parti’nin en temel değerlerinden biri olmuştur. Eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden istihdama kadar toplumun her kesimine dokunan politikalar ürettik. Kimseyi geride bırakmama ilkesiyle hareket ettik.

Bir yandan terörle ve çetelerle mücadele ederek güvenliğimizi sağlarken, diğer yandan sivil siyasetin alanını genişlettik ve milli iradeye musallat olmuş vesayet odaklarını tasfiye ettik.

Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve hukuk devletinin güçlendirilmesi için attığımız cesur adımlar, milletimizin demokratik taleplerine cevap veren, daha özgür bir Türkiye’nin kapılarını araladı. TRT Kurdi, Alevi Bektaşi Başkanlığı kurulması ve kamuda başörtü serbestisi bu anlayışın sadece birkaç somut örneğidir.

Haberin Devamı

Kalkınma yolunda eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma, teknolojiden enerjiye, ulaşımdan çevreye kadar her alanda gerçekleştirdiğimiz projelerle, Türkiye’yi büyüttük ve güçlendirdik. Ülkemizi nominal dolar bazında 17., satın alma paritesi ile 11. büyük ekonomi konumuna taşıdık. Alt-orta gelirli ülkeler liginden, üst-orta gelirli ülkeler ligine yükselttik, yüksek gelirli ülkeler liginin eşiğine ulaştırdık.

Savunma sanayi başta olmak üzere, Türkiye’yi bölgesel güç ve küresel bir aktör haline getiren yatırımlarla, bağımsız dış politikamızı ve caydırıcılığımızı pekiştirdik. Karabağ’dan Libya’ya, Somali’den Katar’a tarihi inisiyatifler aldık. Mavi vatanı hassasiyetle koruduk.

Haberin Devamı

23 yıllık yolculuğumuzda, milletimizin güveni ve desteğiyle başardığımız her şey, bizi daha büyük hedeflere ulaşmak için motive etmektedir. Güçlü liderliğimiz, tecrübeli kadrolarımız ve istikrar içinde değişim anlayışımız ile günümüzün zorlu dünya ve bölge şartlarında, Türkiye Yüzyılı’nda yeni hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine çıkarmaya ve en yüksek insani gelişmişlik standartlarını sağlamaya kararlıyız.

Ülkemizi daha üst konumlara taşıma, kalkınma ve demokratik standartlarımızı yükseltme, gelişmenin nimetlerini insan odaklı bir yaklaşımla toplumun tüm kesimlerine yansıtma hedeflerimiz, Türkiye Yüzyılı’nda da rehberimiz olacaktır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımızın dirayetli ve vizyoner liderliğinde, Türkiye'yi 2053 ve 2071 vizyonlarına taşıma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu vesileyle, partimizin kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm dava arkadaşlarıma, bizlere güvenen ve destekleyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Yola çıkarken “Her şey Türkiye için” demiştik. Şimdi de “Her şey daha güçlü, özgür ve müreffeh bir Türkiye için” diyoruz.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA:

“Bizim davamız, senlik benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır.”

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bundan 23 yıl önce AK Parti’yi işte bu felsefeyle kurdu.

Vesayetleri ortadan kaldırdı. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Tekirdağ’a tüm yurdumuzu ve Milletimizi kucakladı, kucaklamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

AK Parti, sadece ülkemizde gerçekleştirdikleriyle değil; mazlum milletlere sahip çıkmasıyla da tarih yazmaya devam ediyor.🇹🇷

Biz bu yolda yürümeye, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa etmeye devam edeceğiz.

Nice 23 yıllara.. 

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

Milletin Sesi 23 Yaşında

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirdiğimiz projelerle Türkiye Yüzyılı’na doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

Vizyon projelerimizden görsele sığanlar:

AK Parti 23 yaşında: Siyasilerden kutlama mesajları... Türkiye Yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM:

AK Partimiz 23 yaşında.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti dev yatırımlardan, savunma sanayiine, çevre ve şehircilikten sağlığa, teknolojiye, her alanda Türkiye’ye çağ atlattı.

On yıllardır bu memlekete, demokrasiye, sivil siyasete, topluma deli gömleği giydiren vesayetçi zihniyeti ortadan kaldırdı.

Ülkenin başına bela edilen terör örgütlerine, taşeron yapılara, devletin kılcal damarlarına sızan köksüzlere pabuç bırakmadı.

Memleket sevdalısı kadrolarıyla, vefakâr teşkilatlarıyla, hayatını bu ülkeye vakfetmiş lideriyle 23’üncü yılında da ilk günkü aşkla çalışmaya, üretmeye, ülkenin sorunlarını çözmeye devam ediyor.

Nice 23 yıllara.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, “Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” diyerek, 14 Ağustos 2001'de siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini alan AK Parti'mizin 23’üncü kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Kuruluşunu milletimizin yaptığı AK Parti, milli iradeyi her şeyin üzerinde tutarak aziz milletimizle birlikte yoluna emin adımlarla devam etmektedir.

Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti olarak, daima ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!’ bilinciyle hareket ettik, politikalarımızın merkezine her zaman insanı koyduk.

Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte TÜRKİYE olduk.

Adaleti, insan hak ve onurunu esas alan, milli ve manevi değerlerimize dayalı bir siyaset anlayışıyla her alanda ülkemizi kalkındırdık, önemli reformları hayata geçirdik.

Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, temel hak ve özgürlüklerin standartlarını daima yükselttik. Vatandaşlarımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik.

Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışa, darbecilere, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan şer odaklarına asla müsaade etmedik. Demokrasimizi ve milletimizin birliğini hedef alan darbecilerin yargılanmalarını sağladık.

“Daha adil bir dünya mümkündür” idealiyle bölgemizde ve tüm dünyada mazlumların ve mağdurların umudu olduk. “Dünya beşten büyüktür” diyerek zalimlerin haksızlıkları karşısında eğilmedik, daima dimdik durduk.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin kadim geçmiş ve geleneğinin kök saldığı medeniyet davamızın bayraktarlığını yapmaya, umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki nice 23 yıllarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarını daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamını sürekli genişletmeyi güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz.

Kurulduğumuz günden bugüne destekleriyle AK Parti'mizin iktidarda olmasını sağlayan, birlikte yol yürüdüğümüz aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, ülkemizin geleceği için ter döken dava ve yol arkadaşlarımıza fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Milletimiz ve AK Parti'mize gönül veren teşkilatımızla birlikte zirveden yeni ufuklara yol alacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ:

Siyasetteki tabî rotasını millete hizmetkâr olmak olarak belirleyen AK Partimiz 23 yaşında.

Ömrünü sevdalısı olduğu milletine vakfeden, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın
Erdoğan’ın öncülüğünde daha nice AK yıllara...

İlk günkü aşkla!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN:

AK Parti kalbi, vicdanı ve aklı ile 23 yıldır aziz milletimizle omuz omuza; milletin derdine derman olma yolunda, ilk günkü aşk ve heyecanla Türkiye için çalışmaya devam ediyor.

AK Parti, aziz milletimizin desteği ve iradesiyle ümmetin duasını almak, insanlığın sevgisine mazhar olmak ve insana hak ettiği değeri ona iade etme gayesiyle politikalar geliştiren; yüreğiyle, sevdasıyla ve halkımızdan aldığı güçle 23 yıldır bu büyük millete hizmet yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde çıktığımız bu yolda; eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma dek her alanda yeni yatırımları bir bir gerçekleştiriyor, ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe taşımak ve evlatlarımıza daha güzel yarınlarlar hazırlamak için çalışıyoruz.

AK Parti olarak eğitim alanında insanı merkeze alan maarif anlayışımız ve toplumun her kesimine eşit eğitim imkânları sunma, her bir evladımızın potansiyelini çağın gereğine uygun bir şekilde en üst düzeye çıkarma gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu idrakle ülkemizin, milletimizin ve bölgemizin geleceğine umut olan AK Parti’mizin kuruluşunun 23’üncü yıl dönümünü tebrik ediyor, bu büyük davaya gönül veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR:

AK Parti var, milli iradenin üstünde vesayet yok.
AK Parti var, topraklarımızda inlerinden çıkabilen teröristler yok.
AK Parti var, IMF’ye mecburiyet yok.
AK Parti var, millete parmak sallayan medyacılık yok.
AK Parti var, “ikinci sınıf vatandaş” yok.
AK Parti var, “Ankara’nın doğusu kalkınmaz” çaresizliği yok.
AK Parti var, başörtülü-başörtüsüz ayrımı yok.
AK Parti var, mesleki eğitime ve imamhatiplere katsayı engeli yok.
AK Parti var, başkalarından gelecek savunma sistemlerine mecburiyet yok.
AK Parti var, iflas eden bankalar yok.
AK Parti var, SSK hastanesinde ilaç kuyruğu yok.
AK Parti var, ötekileştirilen kadınlar yok.
AK Parti var, yedek kulübesine hapsedilen gençlik yok.

İyi ki varsın AK Parti! Nice yıllara!

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN:

Öyle bir Türkiye düşünün ki;
AK Parti’mizi kurduğumuzda, başarılması en zor görülen hedef,

sigortalıların herhangi bir eczaneye gidip ilaç alabilmesiydi.

Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok yol katettik, başardık.

Durmadan, yorulmadan devam edeceğiz.

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ BEKİR BOZDAĞ:

AK Parti, Hak ve halk davasının bugünkü temsilcisidir

AK Parti, kökü mazide olan atidir

AK Parti, umudun, değişimin ve geleceğin partisidir

Her Şey Türkiye İçin diyerek çıktığımız bu kutlu yolda yürümeye AK Parti, ilk günkü inanç, samimiyet ve gayretle devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!