Airbus işçileri sokağa döküldü

Güncelleme Tarihi:

Airbus işçileri sokağa döküldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2007 20:19

Haberin Devamı

BÜYÜK bir kriz içinde olan Airbus uçak şirketinde 10 bin kadar çalışanın işsiz kalacağının kesinlik kazanmasından sonra Varel, Nordenham ve Laupheim tesislerinde iş bırakma eylemi yapan işçilerin eylemi dün de devam etti.

Varel ile Laupheim'da dün bin kadar işçi toplanarak birer protesto gösterisi yaptıktan sonra sessizce dağıldı. Airbus şirketi 1350 işçinin çalıştığı Varel tesislerini satmayı, 2200 kişinin çalıştığı Nordenham tesislerini ise bir başka şirkete devretmeyi planlıyor.

IG Metal sendikası, Federal Hükümete çağrı yaparak Almanya'daki Airbus tesislerinin kurtarılmasını talep etti. Masaya oturmaya hazır olduğunu da açıklayan sendika, aksi takdirde işyerlerinin korunması için sert bir mücadele başlatacaklarını belirtti. Airbus işyeri

/images/100/0x0/55ea20b4f018fbb8f86cecf3
temsilcilikleri ile sendika temsilcileri dün gelişmeler karşısında izlenecek yolu belirlemek amacıyla biraraya geldiler.

Haberin Devamı

Airbus şirketi büyük umutlarla geliştirilen A380 tipi uzun menzilli uçağın üretiminde çıkan pürüzler nedeniyle uçağın siparişlerinin zamanında yetişmemesi üzerine krize girerek tasarruf önlemlerine yöneldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!