Aile içi şiddete karşı erkek hareketi başlasın

Güncelleme Tarihi:

Aile içi şiddete karşı erkek hareketi başlasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 00:00

Aile İçi Şiddet Konferansı’nda konuşan BM Nüfus Fonu İyi Niyet Elçisi, Tiyatro Sanatçısı Demet Akbağ, kadınlara yönelik şiddete karşı erkeklerin bir hareket başlatmasını istedi. Hürriyet Gazetesi, BM Nüfus Fonu, CNN Türk ve Çağdaş Eğitim Vakfı’nın işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen ‘Aile İçi Şiddete Son 2005-Dünyadan Örnekler Konferansı’nın dünkü oturumunda Türkiye ve İngiltere’nin kadından sorumlu devlet bakanları, Hamburg Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve BM Nüfus Fonu İyi Niyet Elçisi Demet Akbağ konuştu.

Demet Akbağ, şunları söyledi:

‘Türk kadınları, bu konferans sayesinde yalnız olmadıklarını gördü. Çünkü bu şiddeti sadece biz yaşamıyoruz, dünyanın her yerinde, gelişmiş Batı ülkelerinde de çok yaygın. Beni en çok etkileyen ise, konuşmacı onca kadının arasında bazı erkeklerin de çıkıp bu soruna karşı mücadele ettiğini söylemesi. Keşke bizim ülkemizde de kadına yönelik şiddete karşı çalışacak bir erkek hareketi olsa!’

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, şiddete maruz kalan kadınların, bundan utanç duyduklarını belirtti. Çubukçu, ‘Oysa şiddet uygulayanların utanması gerekir. Kadınların şiddet gördükleri için utanç duymalarını ters yüz edecek politikalara ihtiyacımız var’ dedi.

İngiltere’nin kadından sorumlu devlet bakanı Barones Patricia Scotland, şiddetin İngiltere’de de çok ciddi bir sorun olduğunu ve buna karşı yeni yasalar çıkarıldığını söyledi. Hamburg Parlamentosu Başkan Yardımcısı, Yeşiller Partisi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Sorumlusu Verena Lappe ise, aile içi şiddetin Avrupa’da da çok yaygın bir sorun olduğunu belirterek Almanya’da 400 kadın sığınma evi bulunduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!