AIDS'li hasta dedi prezervatif çıktı

Güncelleme Tarihi:

AIDSli hasta dedi prezervatif çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

Deniz Akkaya'nın AIDS'le Mücadele Derneği yararına dev prezervatif maketlerle poz vermesi, yeni bir tartışma başlattı.

Deniz Akkaya'nın 1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri öncesinde, AIDS'le Mücadele Derneği yararına dev prezervatif maketlerle poz vermesi, yeni bir tartışma başlattı. AIDS'le Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Melahat Okuyan, Akkaya'nın bu fotoğraflarından haberleri olmadığını söyledi.

Hastalarla poz verecekti

Deniz Akkaya'nın derneklerine üye olmak için haber gönderdiğini belirten Prof.Dr. Melahat Okuyan şunları söyledi: “Deniz Hanım'ın ‘Ben AIDS'le Mücadele Derneği'ne üye olacağım. Hayatımı buna vakfetmek istiyorum’ dediği konusunda haber geldi. Çok memnun oldum. Sonra menajeri aradı ve ‘Deniz Hanım, iki AIDS'li hastayla resim çektiriyor, bunlardan kaçmayın mesajı verecek. Sizin derneğin adını kullanabilir mi’ diye sordu. 'Memnuniyetle' dedim. Prezervatifli fotoğraflarından ise haberim yok."

Bu fotoğrafla irkildim

Prof. Dr. Okuyan, şöyle devam etti: “Deniz Akkaya'nın prezervatifli fotoğraf olayıyla irkildim. Çünkü ben prezervatife endeksli eğitim vermiyorum. Ben bu işin bilimsel tarafını halka bile anlatıyorum. Bulaşma yollarını, birlikte yemek yemekle, gezmekle, öpüşmekle virüsün geçmediğini, cinsel yolla bulaştığını anlatabildiğim kadar anlatıyorum. Önce iyice anlamalarını istiyorum. En sonunda da prezervatifle korunabilirsiniz diyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!