Ahmet Ertegün toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ertegün toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 12:24

Dünya müzik piyasasının efsane Türk’ü Ahmet Ertegün toprağa verildi.

Haberin Devamı

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün, Üsküdar Sultantepe'de bulunan Özbekler Tekkesi'ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

Ertegün'ün cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiindeki namazın ardından Özbekler Tekkesi'ne getirildi. Ertegün'ün cenazesi ailenin isteği üzerine üstü açık olarak tabutla gömülürken, başta eşi Mica Ertegün olmak üzere Ertegün'ün yakınları tarafından mezara elle birer avuç toprak atıldı. Hristiyan olan Mica Ertegün, kendi dini gelekenlerine göre dua etti ve toprakla örtülmesinden sonra mezara bir demet beyaz gül bıraktı.

KAVURMA VE BÖREK İKRAM EDİLDİ

/images/100/0x0/55eaafcef018fbb8f890451b
Burada yapılan dini törenin ardından cenazeye katılanlar Özbekler Tekkesi binasına geçtiler. Gazetecilerin alınmadığı binada cenazeye katılanlara pilav, kavurma, börek, tatlı ve içecekten oluşan ikram dağıtıldı.

Haberin Devamı

Bu arada, sanatçı Tarkan gazetecilerin soruları üzerine Ahmet Ertegün'ün alanında bir “duayen” olduğunu ifade ederek, “Bana babalık, ağabeylik etmişti. Üzerimde emeği vardır. Çok değerli bir insandı” dedi.

Özbekler Tekkesi'ndeki törene Ertegün'ün ailesi, yakınları, organizatör Ahmet San ile tören için ABD'den gelen Warner Music Amerika Başkanı Lyor Cohen ve Başkan Yardımcısı Kevin Liles, müzisyen Kid Rock, Atlantic Records Başkanı Craig Kallman ve Rolling Stones dergisinin sahibi Jann Wenner de katıldı.

CENAZEYİ GÜL TAŞIDI

/images/100/0x0/55eaafcef018fbb8f890451d
Ahmet Ertegün'ün naaşı, Karacaahmet gasilhanesinden saat 11.00 sıralarında cenaze aracıyla alınarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii avlusuna getirildi. Ertegün'ün cenazesi, avludaki musalla taşına konuldu ve bir süre burada din görevlisi tarafından dua edildi. Yakınları, çok sayıda ünlü ve sevenleri cenaze namazı kıldı. Cenazede yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Cenaze namazının ardından Başbakan Yarndımcısı Gül, Ertegün'ün ülkesine yaptığı hizmetleri anlatan kısa bir konuşma yaptı ve ailesine ile sevenlerine başsağlığı diledi.

Daha sonra Abdullah Gül ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başını çektiği bir grup tabutu kaldırarak caminin çıkışına yöneldi. Cenaze arabasına konulan Ertegün'ün naaşı, Üsküdar’daki Özbekler Tekkesi’nin yanında bulunan Ertegün Aile Mezarlığı’na götürüldü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Haberin Devamı

Cenaze törenine katılanlar, cami avlusuna yoğun güvenlik önlemleri altında ve aramadan geçirilerek alındı. Ertegün'ün eşi Mica, yeğenleri Leyla, Rüstem ve Aslı Ertegün, avlunun girişinde taziyeleri kabul ettiler. Cenaze törenine katılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ertegün'ün eşi Mica Ertegün ve yakınlarına taziyelerini sundu.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada Ahmet Ertegün'ün, büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, “Onun ne kadar büyük bir kayıp olduğunu en iyi bilenlerden biri benim. Amerika'da Türkiye için yaptıklarını hiç kimse yapmadı, yapamaz da bizim için. Büyük bir boşluk doğdu. Kendisine bir hizmet ödülü vermiştik ama teslim edemedik. Son seyahatimde kendisine söylemiştim. Çok sevindi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Abdullah Gül, cenaze törenine ABD ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen geldiğini de dile getirdi.

BİR KİŞİNİN CÜZDANI ÇALINDI

Ertegün'ün camiden çıkışı sırasında tabutu taşıyanlardan Ethem Özbek adlı kişinin cüzdanı çalındı.Ethem Özbek'in kızı Eda Özbek, babasının Ahmet Ertegün'ün kuzeni olduğunu ifade ederek, cenaze sırasında böyle bir olay gerçekleşmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Bu sırada Özbek, cüzdanının çalınmasının verdiği üzüntüyle kısa bir süre fenalık geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!