Ahmet Ertegün Tarih Araştırma Vakfı feshedildi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ertegün Tarih Araştırma Vakfı feshedildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 00:00

Amerika’daki Atlantic Records’un sahibi ünlü müzik yapımcısı merhum Ahmet Ertegün’ün ölümünün ardından babasının adına kurulan Münir Ertegün Tarih Araştırma Vakfı feshedildi.

Vakıf Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin fesih kararı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Şeyh İbrahim Edhem Efendi’nin soyundan gelen Münir Ertegün, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Babıali’de hukuk müşavirliği yaptı, Lozan Konferansı’na Ankara heyetinin mensubu olarak katıldı, Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin Washington Büyükelçisi oldu. Washington Büyükelçisi olduğu dönemde yaşamını yitiren Münir Ertegün’ün cenazesi, İstanbul’a 1946’da Missouri Zırhlısı ile getirildi. Cenazesi Özbekler Tekkesi’nin kabristanına defnedildi.

Münir Ertegün adına daha sonra bir araştırma vakfı kuruldu. Özbekler Tekkesi de 1996’dan başlayarak 10 yıllığına restore edilerek bu vakfa verildi. Vakfın açılışına dönemin Başbakan Tansu Çiller ile ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger katıldı.

Vakfın dağılma süreci de Ahmet Ertegün’ün Aralık 2006’daki ölümünün ardından başladı. Diğer aile fertleri yaşlılık nedeniyle vakıf çalışmalarını yürütemediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!