Güncelleme Tarihi:
"Kitlesel gösteriler Ahmedinejad'ı sarsamadı fakat yakın çevresini vuran bir yolsuzluk soruşturması onu da yıkabilir" diyen Fisk, krizin ülkede kabinenin iç ilişkilerini düzenleyen İsfendiyar Rahim Meşai'nin istihbarattan sorumlu iki bakanın işine son vermesi üzerine başladığını belirtiyor.
Ahmedinejad'ın arkasındaki isim olarak görülen Meşai'nin bu tutumu İran'ın dini lideri Ayetullah Seyit Ali Hamaney'in dahi tepkisini çekti ve İslam Cumhuriyeti tarihinin en çarpıcı hükümet darbesinin yolunu açtı, Fisk'e göre.
Independent muhabiri, "İranlı siyasetçiler daha şimdiden, Ahmedinejad'ın yerini kimin alacağının hesabını yapıyor" dedikten sonra değerlendirmesine şöyle devam ediyor:
"İran Atom Enerjisi Kurumunun başında dört yıl bulunduktan sonra Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Ali Ekber Salihi, Ahmedinejad'ın yerine düşünülen isimler arasında ön planda. Ahmedinejad'ın yakını Rahim-Meşai'nin üç siyasi müttefiki geçen hafta içinde görevden alınıp tutuklandı.
"Cumhurbaşkanının buna karşı tavrı, kendi karakterinin aksine, sessiz kalmak oldu.
"Bu kişiler İslam Cumhuriyeti'nde tehlikeli bir suçlama olan "yolsuzluk yapmakla" itham ediliyorlar. Karanlık yakın zamanda Rahim-Meşai'nin kendisinin ve onun üzerinde, ismi şimdiden zikredilmeye başlanan Ahmedinejad'ın da üstüne çökebilir."