Ahırda yaşayan aileye imece usulü ev

Güncelleme Tarihi:

Ahırda yaşayan aileye imece usulü ev
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 15:48

KARS merkeze bağlı Kümbetli Köyü'nde, köylüler şiddetli yağmurda evleri yıkılan ve iki özürlü çocuğuyla birlikte ahırda yaşayan Fatma- Himmet Karmış çiftine yardım için, imece usulü ev yaptırıyor.

Haberin Devamı

Kars'a 10 kilometre uzaktaki Kümbetli Köyü'nde yaşayan 65 yaşındaki Fatma ve 75 yaşındaki Himmet Karmış çifti ile özürlü kızları 32 yaşındaki Yıldız ve 17 yaşındaki Ayşegül'ün oturdukları ev, ilkbahar aylarındaki aşırı yağmurlar nedeniyle yıkıldı. Sokakta kalan Karmış Ailesi, köydeki boş bir ahırda yaşamaya başladı. Köy sakinleri, ahırda yaşam mücadelesi veren aile için imece usulü ev yaptırma kararı aldı. Köy Muhtarı Hamdi Kesgin, ev ev dolaşarak köylülerden yaklaşık 11 bin YTL topladı. Köy girişinde iki odalı bir evin yapımına başlanırken, Kesgin, ev eşyaları için de valilik ile Belediye Başkanlığı'na başvurarak yardım istedi. Evin bir hafta içinde tamamlanacağını belirten Kesgin, hayırseverlerin de yardımını beklediklerini belirtti.

Ahırda yaşam mücadele veren Karmış Ailesi de, yeni bir eve sahip olacakları için mutlu olduklarını söyledi. Sık sık inşaata gidip, evin yapım çalışmalarını izleyen Himmet Karmış ile eşi ve çocukları yeni evlerine taşınacakları günü iple çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!