Ah çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Ah çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 22:04

Terör örgütleri PKK ve IŞİD’in saldırılarında şehit olan Yusuf Erin, Serdal Şakir, Serdar Yıldırım, Sinan Oruç, Hakan Duyğal, Osman Ayyıldız ve Burak Saraçlı son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler geride yetim çocuklar, gözü yaşlı eşler, anneler ve babalar bıraktı.

Haberin Devamı

GAZİANTEP’teki bombalı saldırıda şehit olan Yusuf Erin (33) dün önce Hatay’daki Özerli Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Cenaze namazının ardından mezarlığa götürülürken şehidin 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Cevher, bir akrabasıyla birlikte cenaze aracında, babasının tabutunun yanına oturdu.

Ah çocuklar

Rabia Erin’in ise eşinin mezarının yanına uzanması görenleri ağlattı. Şehit polis gözyaşları arasında defnedildi.
Gaziantep şehidi polis Serdal Şakir (46), Şanlıurfalıydı. Ailesi Gaziantep’te oturuyordu. Şehit olduğu şehirden ayrılmadı. Şehidin annesi Fahriye, oğulları Emre ve Baran ile yakınları tören boyunca gözyaşı döktü. Şehit Şakir, Gaziantep Polis Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı

Ah çocuklar

SEDYEDE UĞURLADI

Mardin Nusaybin şehidi Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç (28), Bartın’da Kumlucu Beldesi’ndeki köyde, 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin Kumlucu İmam Hatip Ortaokulu’nda memur olan babası Sefer Oruç, oğlunun tabutu başında asker selamı verdi. Anne Nazife Oruç, cenaze namazı sırasında tabutun yanında sedyede bekledi.

Ah çocuklar

Nusaybin şehidi Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım (25) dün Adana’nın Aladağ ilçesinde ilk olarak PTT Evleri Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Şehidin 2 yıllık eşi Yasemin Yıldırım, “O değildir. O benim canımdı. Can neredesin?” diye gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yıldırım’ın cenaze aracındaki tabutuna, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde vatani görevini yapan kardeşi Sercan ve operasyon sırasında yanında bulunan askerler eşlik etti. Şehit asker, Aladağ ilçesinde toprağa verildi.

ÇOCUKLARIN BAŞINDAYIM

Nusaybin şehidi Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal (35) Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Ulucami’deki cenaze töreninde, şehidin eşi Sibel ve annesi Ayşe Duyğal, tabuta sarılıp öptüler. Ayşe Duyğal, “Yavrum, ciğerim, kurban olurum” diye ağıt yakarken, Sibel Duyğal eşini “Gözün arkada kalmasın, ben dimdik buradayım, çocuklarımızın başındayım” diye uğurladı. Bir yakının kucağında camiye gelen şehidin 10 aylık kızı Meyra ise sürekli elindeki babasının fotoğrafına baktı. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Berk ile 9 yaşındaki oğlu Buğra’yı da Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Ah çocuklar

 KOCAMI İSTİYORUM

Diyarbakır Dicle’deki patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın cenazesi, dün Dicle Jandarma Tabur Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Konya’ya gönderildi. Törene aynı saldırıda ikisi de hafif yaralanan eşi Nurçin ile 6 yaşındaki kızı Ecrin de katıldı. Yüzünden yaralanan Nurçin Ayyıldız, törende kızı Ecrin’e sarılıp gözyaşı döktü. Patlamada kolundan yaralanan şehidin kızı Ecrin’in ise kucağında bebeği vardı. Şehidin cenazesi içinde eşi ve kızının da olduğu uçakla Konya’ya götürüldü. Şehit Ayyıldız, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

ARKADAŞININ YERİNE GÖREVE GİTTİ ŞEHİT OLDU

Haberin Devamı

ŞIRNAK şehidi Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı’nın (25) cenazesi, vasiyeti üzerine Zonguldak’ın Hacımusa köyünde yeni aldığı evine götürüldü. Geçen yıl almıştı bu evi ve evlenince burada oturacaktı. Saraçlı, burada da alınan helalliğin ardından toprağa verildi. Şehit Saraçlı, Zonguldak’tan tanıdığı, evli ve çocuğu olan Uzman Çavuş Eray Çufalı’nın yerine göreve gitmişti. Görevde olduğu için cenazeye katılamayan Eray Çufalı, şehit Saraçlı için Facebook hesabından şu mesajı paylaştı: “Diyorlar ya ‘Korkar mısın ölmekten?’ İnsan korkar mı yalan bir ömrün ardından tadacağı tek gerçekten. Benim kardeşim de korkmadı ve ‘Ben şehit olacağım’ dedi. ‘Böyle deme ben gideyim sen dur’ dedim. ‘Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam’ dedi. ‘Ben senin ailenin yüzüne nasıl bakacağım?’ dedim. Gülümsedi, ‘Her şey Allah’tan’ dedi. Helalleştik, gitti ve dediği gibi de gülerek şehadete koştu. Gözlerinde en ufak bir korku görmedim. O vatanı için son görevini tamamladı. Kanın yerde kalmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!