Ağlama Duvarı kavgası İsrail-Filistin gerginliğini artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Ağlama Duvarı kavgası İsrail-Filistin gerginliğini artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 09:16

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Filistin Yönetimi’nin yayımladığı ve Yahudilerle Ağlama Duvarı arasında hiçbir bağlantı bulunmadığını iddia eden yazıyı kınadı ve makaleyi 'kepazelik' olarak tanımladı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Filistin ve İsrail arasında yaşanan en son gerginlik, iki aydan beri adım atılamayan barış görüşmelerindeki atmosferi daha da olumsuz bir hale getirdi. Netanyahu’nun açıklamaları, Pazartesi günü Filistin Yönetimi’nin Enformasyon Bakanlığı internet sitesinde Arapça yayımlanan makaleyi hedef aldı.

 

Makale, Yahudilerin Ağlama Duvarı’yla hiçbir tarihi bağlantısı olmadığını öne sürüyor. Enformasyon Bakanlığı yetkilisi El-Mutawakel Taha tarafından yazılan makalede, Siyonist işgalinin Ağlama Duvarı üzerinde haksız bir hak iddia ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

 

Harem-i Şerif’ten geriye kalan bir kalıntı olan Ağlama Duvarı, Yahudiler için olduğu kadar Müslümanlar içinde kutsal bir alan kabul ediliyor. Filistinli yetkililer, geçmişte de Yahudilerin Kudüs’te mirası bulunduğunu reddetmiş ve Harem-i Şerif’in bulunduğu platonun hiçbir antik tapınağı barındırmadığını savunmuştu.

 

İsrail’in, 1967 savaşında Kudüs’ün surları içinde kalan Eski Şehir dahil, şehrin doğu kısmını ele geçirmesinden bu yana, Doğu Kudüs’te 200 bine yakın Yahudi yaşıyor.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

 

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!