Ağaç kıyım cezası

Güncelleme Tarihi:

Ağaç kıyım cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP eski milletvekili Leyla Yeniay Köseoğlu, kooperatif başkanı olarak Orman Kanunu'na muhalefetten 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Köseoğlu'nun cezası ertelendi, ancak kesilen ağaçlar için 4 milyon 50 bin lira ödemeye mahkûm edildi.

Anavatan Partisi İstanbul eski Milletvekili, Sınırlı Sorumlu Yeni Uyum Yapı Kooperatifi Başkanı Leyla Yeniay Köseoğlu, Orman Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm oldu. Köseoğlu'nun cezası iyi hali gözönüne alınarak ertelendi. Mahkeme kesilen ağaçların bedeli olarak biçilen 4 milyon 50 bin liranın Köseoğlu'ndan tahsiline hükmetti. Aynı suçtan yargılanan kooperatif yöneticileri Ersin Nazlıaka, Pakize Merih Schmitz Kurtel, Hatice Tüzün Kurtulmuş ve Ertaç Uzgur hakkında açılan davanın ise zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca Kasapçayı mevkii özel orman alanı içinden inşa edilen 14 adet villaya da, devlet tarafından el konulmasına karar verdi.

Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'ne özel orman alanındaki ağaçları keserek 14 adet villa inşa ettikleri iddasıyla açılan davada sanıklar suçu kabul etmediler. Hazırlanan bilirkişi raporunda ise dava konusu inşaat alanının Zekeriyaköy, Kasapçayı mevkii özel orman alanı içerisinde yeraldığı ve izinsiz yapılan inşaatların kooperatife tapulu 317 parselin üzerinde olduğu kaydedildi. Bu parselin 62 bin 800 metrekarelik kısmının ormanlık alan olmaktan çıkarıldığı, ancak 37 bin 200 metrekarelik kısmının ise özel orman alanı sayıldığı ve bölüm için belediyeden izin alınmasına rağmen, orman idaresinden izin alınmadığı kaydedildi. Raporda ayrıca 15 bin metrekarelik alan içerisinde mevcut orman örtüsünün yok edildiği, inşaat için yapılan hafriyat sırasında ise 300 kental yakacak odun kesildiğine dikkat çekildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!