Onur BAYRAM/AFYONKARHİSAR, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 00:00
ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nın, geçen hafta sonu memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen toplantıda "Afyonkarahisar sucuğu Kayseri sucuğunu geçti" sözleriyle başlayan sucuk tartışmasında Afyonkarahisarlı sucukçularda katıldı. Kayserili sucuk üreticilerini şehirdeki termal tesislere tatile davet eden Afyonkarahisarlı sucukçular, Afyonkarahisar ve Kayseri sucuklarını noter önünde test etmeyi önerdi. Sucuğun geleneksel Türk et ürünü olarak tüm bölgelerde bilinen ve tüketilen bir ürün olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Melih Yurter ise şunları söyledi: "28 Mayıs 2004 tarihinde Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması olarak Coğrafi Ürün Patenti aldık. Afyon Sucuğu tamamıyla yöresel olarak temin edilen et hammaddesi (Sığır, dana, manda vb.) ile çeşitli baharatların kullanılarak hazırlandığı ve kendine has tat ve lezzeti olan üründür. Hangi ilin ürettiği sucuğun daha çok talep edilen sucuk olduğu konusunu da bırakalım tüketiciler karar versinler."