OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 15, 2004 00:00
Åžekerleme ve lokumlarıyla ünlü Afyon'da yapılan ve onlarca çeÅŸidinin bulunduÄŸu Afyon lokumu, birçok ülkeye ihraç ediliyor.Günde 40 ton lokumun üretildiÄŸi Afyon'da bulunan lokum imalathaneleri talebi karşılamakta güçlük çekerken, fabrikasyon üretimler her geçen gün artıyor. Afyon'da istenilen talebe göre, Afyon lokumunun her çeÅŸidinin üretilmesinin mümkün olduÄŸunu belirten, Afyon Ticaret ve Sanayi (ATSO) Genel Sekreteri Davut Yılmaz, ilde günlük lokum üretiminin 40 ton civarında olduÄŸunu söyledi. Afyon lokumunun ününün Türkiye dışına taÅŸtığına dikkat çeken Yılmaz, Afyon sucuÄŸu ve pastırmasının ardından Afyon Lokumunun da patent altına alınması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ä°hraç lokumlar arasında en çok talebin kaymaklı, sultan, cezerye lokumlarının yer aldığını belirten Yılmaz, ÅŸunları söyledi: “Afyon yılların vermiÅŸ olduÄŸu tecrübe ile lokumuyla anılan bir il olmuÅŸtur. Yolu Afyon'a düşüp de lokum almadan giden insan sayısı ise yok denecek kadar azdır. Türkiye genelinde Afyon lokumunun satışında bir sıkıntımız yok. Türkiye dışında da birçok ülkeye Afyon lokumunu ihraç eder duruma geldik. Kısaca Türkiye ve dünya insanlarına Afyon lokumu yediriyoruz. Ä°hracat yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda Amerika, Belçika, Dubai, Danimarka, Avustralya, Makedonya, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ä°spanya'ya yer alıyor.Â
button