Afşin-Elbistan için kanser uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Afşin-Elbistan için kanser uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2002 12:34

Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki 5 yılda Afşin-Elbistan'da kanser patlaması bekliyor. Bakanlık Afşin'e kanser tarama merkezi kurulması için harekete geçerken, insanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Murat Tuncer, 30 yıl önce termik santral kurulan Afşin-Elbistan'da önümüzdeki 5 yılda kanser patlaması beklendiğini bildirdi. Afşin-Elbistan'daki termik santralin havaya saldığı toz kükürt dioksit nedeniyle insan sağlığının tehlikede olduğunu belirten Tuncer, bunun etkilerinin önümüzdeki 5 yıla kadar ortaya çıkacağını ve en çok da kanser sayısında bir artış görüleceğini bildirdi. Kanserin hemen ortaya çıkmadığını belirten Tuncer, 30 yıl önce kurulan termik santralin bölge halkı için ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Bölgedeki yetişkinlerin yanı sıra akciğer sağlığı açısından çocukların da risk altında olduğunu söyleyen Tuncer, "Risk sadece kanser değil. Kronik akciğer, astım, solunum yolu hastalıklarının hepsinde artış görülecek" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın Afşin'e kanser tarama merkezi kuracağını bildiren Tuncer, 100 milyar liranın bölgeye yollandığını 200 milyar liranın daha gönderileceğini söyledi. Tuncer, 1 aya kadar kuracakları merkezde bütün bölgeyi ciddi bir kanser taramasından geçireceklerini kaydetti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!