Afrodisias’a destek

Güncelleme Tarihi:

Afrodisias’a destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2001 00:00


Kemal ATILGAN / MAGAZİN SERVİSİ
Haberin Devamı

Aydın'ın Karacasu ilçesi bağlı Geyre beldesinde bulunan Afrodisias antik kentindeki kültür hazinesinin sergilenebileceği bir müze kurulmasını amaçlayan ‘‘Yeni Afrodisias Projesi’’ne, ünlü modacı Vural Gökçaylı da koleksiyonuyla destek verdi. Gökçaylı, Çırağan Sarayı'nda muhteşem bir defile düzenledi.

Geyre Vakfı Afrodisias Müzesi Projesi kapsamında önceki gün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen defilede, Vural Gökçaylı'nın hazırladığı kıyafetler sunuldu. Sanat, sosyete ve iş dünyasının ünlü isimlerinin izlediği defileye, Yunanistan eski Başbakanı Andreas Papandreu'nun eski eşi Margaret Papandreu da katıldı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun da annesi olan Margaret Papandreu, Afrodisias kentine destek vermek için Geyre Vakfı üyeleriyle birlikte geliştirdikleri ‘‘Agro Turizm’’ projesini de çok yakında hayata geçireceklerini söyledi.

‘‘Helenistik / Bizantin’’ temasıyla sunulan defile öncesi bir konuşma yapan Geyre Vakfı Başkanı Sevgi Gönül, Afrodisias kentini yaşatmak için 1987'den beri çalıştıklarını ve bu kent için çok büyük fedakarlıklar yaptıklarını belirtti. Sevgi Gönül, ‘‘Böylesine tarihsel bir değeri olan, zaman içinde önemli bir entelektüel, kültürel ve sanatsal çehre kazanan bu antik kentin gelişmesi ve kazanılması için destek veren herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Vural Gökçaylı'nın 60 parça kostümünün sunulduğu defileye katılanlar arasında, aynı gün ikinci kez dede olan işadamı Rahmi Koç, Arzu-Ömer Sabancı, Dilek Sabancı, Nilgün-Varol Dereli, Sema Doğan, Hanzade Doğan, Vitali Hakko, Doğan Gönül, İnci-Can Kıraç, Oya Başar-Levent Kırca ve Semra Özal bulunuyordu. Defilede, Asuman Krause, Burcu Kutluk, Cansu Dere, Ceylan Saner, Çağla Şıkel, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Güzide Duran, Pınar Tezcan, Sanem Balcı, Sema Şimşek, Sevda Aliyeva, Sinem Öztufan, Yeşim Palandüz ve Yüksel Ak adlı mankenler podyuma çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!