‘Afrikalı İbrahim’e devlet sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Afrikalı İbrahim’e devlet sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 16:30

MERSİN’de dilencilik yapan 30 yaşındaki Emine Bakırcı’nın açlık ve sefaletle boğuşan Afrika ülkelerindeki çocukları andıran oğlu 11 aylık İbrahim Çınar’ın görüntüsü yürek yaktı. DHA’nın haberiyle tüm Türkiye’yi duygulandıran minik İbrahim, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatıyla Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Bazı fotoğrafların hiç bir söze gerek bırakmadan insanın yüreğinin burkmasının son örneği Mersin’de yaşandı. DHA muhabirinin, Emine Bakırcı ile kucağındaki oğlu İbrahim Çınar’ın fotoğraf ve video görüntüleri, ilk bakışta açlık ve sefaletle boğuşan bir Afrika ülkesinde objektife takıldığı izlenimi verse de gerçekte Mersin’in en modern caddesinde çekilmiş olması geniş yankı uyandırdı.

Aileye destek olmak isteyen insanlar telefona sarılıp bilgi alıp, irtibata geçmeye çalıştı. Başbakanlık ile bazı bakanlıklar da aile ile ilgili Mersin Valiliği’nden bilgi alıp yardım yapılması talimatı verdi. Vali Hüseyin Aksoy, gelişmeler üzerine Vali Yardımcısı Kadir Okatan’ı görevlendirip ailenin bulunmasını istedi. Her yerde aranan anne ile oğlu, DHA muhabirleri tarafından Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde derme çatma üzeri naylon ile örtülü bir barakada bulundu.

DRAM ÜSTÜNE DRAM

4 aylık hamile olan Emine Bakırcı’nın, 2 yıl önce Emrah Çınar ile nikahsız evlilik yaptığı, 11 ay önce İbrahim’in Tarsus Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldiği anlaşıldı.

Çöplerden kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Emrah Çınar’ın günlük 3-5 liralık kazancı ailesinin karnını doyurmaya bile yetmediği için bir mesleği olmayan Emine Bakırcı, son çare olarak insanlara el açmaya başladığını söyledi.

Her gün Tarsus’tan Mersin’e gelip işlek caddelerde dilenen Emine Bakırcı bu şekilde yaşama tutunmaya çalışırken, tek odalı derme çatma barakada oldukça bitkin halde bulunan Bakırcı, Afrikalı bir çocuğu andıran İbrahim’e süt alacak parası olmadığını, haftalardır aç olduklarını, yardıma muhtaç bir halde olduklarını anlattı. Oğlunun görüntüsünün kendisini de korkuttuğunu anlatan Emine Bakırcı, “Tek isteğim oğlumun sağlıklı bir çocuk görüntüsüne kavuşması” dedi. İşsiz Emrah Çınar ise, yıllardır barakada yaşam savaşı verdiklerini, çocuğunun tedavi edilmesini istediğini söyledi.

TEDAVİYE ALINDI

DHA ekibi tarafından evlerinden alınan Emine Bakırcı ile oğlu İbrahim, kendilerini arayan Mersin Valiliği’ne getirildi. Vali Yardımcısı Kadir Okatan, makamında ağırladığı aileye gereken yardımın yapılacağını söyledi. Okatan, Vali Hüseyin Aksoy’un talimatı ile harekete geçtiklerini belirterek, “Haberin basın organlarında yer alması üzerine yoğun bir araştırma yaptık. İlk etapta çocuğun hastaneye yatırılıp tedavisine başlanacak. Aile ile ilgili diğer sosyal çalışmalarda başlatıldı” dedi. Okatan, İbrahim ile annesini Valilik kapısında hazır bekletilen ambulansa götürdü. Anne ile oğlu, ambulansla bakım ve tedavilerinin yapılması için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

HASTANEYE 725 LİRA DOĞUM BORCU ÇIKTI

Emine Bakırcı’nın 11 Ekim 2008’de oğlu İbrahim’in Tarsus Devlet Hastanesi’nde sezaryenle dünyaya getirdiği, hastane masrafı olarak çıkartılan 725 lira için de senet imzaladığı ortaya çıktı. Sosyal güvencesi olmayan Bakırcı’nın, “Yeşil Kart çıkartacağım” diyerek taburcu olduğu ancak bugüne kadar doğum borcunu ödemediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!