Afganistan'da BM bürosuna saldırı: 11 ölü

Güncelleme Tarihi:

Afganistanda BM bürosuna saldırı: 11 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 18:37

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, ABD'nin Florida eyaletinde 20 Mart'ta Kur'an-ı Kerim'in bir kopyasının yakılmasını protesto eden Afganlar, Birleşmiş Milletler (BM) bürosuna saldırdı. Olayda 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, hayatını kaybedenlerden 8'inin yabancı uyruklu BM görevlisi olduğunu belirtti. Reuters ajansına konuşan bir polis yetkilisi, ölenlerden ikisinin kafasının gövdelerinden ayrılmış şekilde bulunduğunu ifade etti.

BM'nin Afganistan'a Yardım Misyonu (UNAMA) bürosuna yapılan saldırıda ayrıca 3 protestocunun öldüğü bildirildi.

BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak,UNAMA'nın başı ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Afganistan Özel Temsilcisi Steffan Di Mistura'nın ne olduğunu yerinde görmek için şu an Mezar-ı Şerif'e gitmek üzere yolda olduğunu söyledi.

Florida'nın Gainesville kasabasında 20 Mart'ta küçük bir kilisede, geçen yıl 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kuran yakma eylemi planladığını açıklayan ve tepkiler üzerine bu planından vazgeçen Amerikalı rahip Terry Jones'un liderliğinde, başka bir rahip Wayne Sapp tarafından Kur'an-ı Kerim'in bir kopyası yakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!