Adli Tıp raporu geldi: Akıl sağlığı yerinde

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp raporu geldi: Akıl sağlığı yerinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 00:00

Münevver Karabulut’u öldürmek, delilleri yok etmek, suçluyu kayırmak suçlarından yargılanan Cem Garipoğlu, annesi, babası, amcası ve üç şirket çalışanı dün hâkim karşısındaydı. Mahkemede “Cem Garipoğlu’nun akıl sağlığı yerindedir” yönündeki rapor okundu. Fabrika kayıtlarının incelenmesi için duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

MÜNEVVER'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ VİLLADA ÇEKİLEN OLAY YERİ FOTOĞRAFLARI

 

CEM GARİPOĞLU ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV 

ETİLER’de bir çöp konteynerinde başı kesilmiş halde bulunan Münevver Karabulut’u tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Cem Garipoğlu (18), cinayete iştirak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan babası Mehmet Nida Garipoğlu, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile suçluyu kayırmak suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan amcası Hayyam Garipoğlu ve şirket çalışanları Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur, dün İstanbul Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

‘İlkokul 4’te ailemden ayrıldım’

Mahkeme heyeti ilk olarak dava dosyasına Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen iki ayrı raporu okudu. Adli Tıp Kurumu raporlarının birinde Cem Garipoğlu’nun akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’ndan gelen diğer rapora göre, nadiren alkol kullandığını söyleyen Cem Garipoğlu Kurul üyelerine şunları söylemiş: “İlkokul 4’te ailemden ayrıldım. Çin’de 2.5 yıl kaldım. Bunun yanı sıra tanımadığım ailelerin yanında İtalyanca, Fransızca, Rusça, ve Çince öğrendim.”

‘Hiç kimse ölümü hak etmez’

“Oraya bir amaç için gittim ve 5 yabancı dil öğrendim. Olaydan 11 ay önce Münevver’le tanıştım, 4 ay önce de sevgili olduk. Genel olarak mutluyduk... Mutfağa gittiğimi hatırlıyorum. Gözümün önünde. Bölüm bölüm hatırlıyorum. Hiçbir zaman hiçbir insan ölmeyi hak etmez.”

Fabrika kayıtlarını TÜBİTAK inceleyecek

MAHKEME heyetine dilekçeyle başvuran Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, Lüleburgaz’daki Burgaz Alkollü İçkiler Fabrikası’ndaki kameraların kayıt yapmadığına dair jandarmanın hazırladığı tutanağa isyan ederek, “Cinayete iştirakle suçlanan Cem’in babası Mehmet Nida Garipoğlu’nun orada olup olmadığını kanıtlayacak en önemli delil bu kameralar. Kendi güvenlik şirketleri olan Garipoğlu Holding’de kameraların çalışmadığını söylemek hayatın olağan akışına aykırı” dedi. Mahkeme heyeti, Burgaz Alkollü İçkiler Fabrikası’nın giriş-çıkış kapılarında ve katlarında bulunan kameraların bağlı bulunduğu hard disklerin incelenmesi için el konularak TÜBİTAK’a gönderilmesine karar verdi. Duruşma 11 Şubat 2011’e ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!