Güncelleme Tarihi:
VATANDAŞLAR YÜZEN HAVUZLARA AKIN ETTİ / Foto Galeri
SODES projesi kapsamında Atatürk Barajı Gölü üzerine yapılan yüzme havuzu, deniz bulunmayan Adıyaman'da halkın büyük ilgisini görünce, ortaya çıkan manzara Ege ve Akdeniz sahillerini aratmadı. Birçok kişi yüzen havuzda mayoları ile yüzerken, bazı kişiler ise üzerindekilere aldırış etmeden girdikleri suyun tadını çıkardı.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, bölgenin en büyük mesire alanında halkın suyla buluşmasını hedeflediklerini belirterek, bölgede büyük ve küçüklerin girmesi için iki ayrı yüzen havuz yapıldığını kaydetti. Bölgeyi, su sporlarının yapıldığı aynı zamanda halkın dinlenebildiği sosyal bir alana dönüştürmeyi amaçladıklarını kaydeden Vali Sodan, "12 bin dönümlük arazide yaptığımız piknik alanını sosyal, kültürel ve sportif amaçlı bir eğlence merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Hem küçükler hem de büyükler yüzme havuzlarında yüzüyorlar. Büyükler yukarıda dinlenip piknik yapıyor. Bu projeleri daha da geliştireceğiz, bölgeye bir de kayıkhane yapılacak. Böylece kayık yarışmaları da olabilecek" dedi.
Mesire alanına ve havuzlara büyük ilgi gösterildiğini belirten Sodan, "Buraya yoğun bir ilgi var ve bayanlar özel havuz istiyorlar. Onlara da ayrı bir havuz yapmayı düşünüyoruz. Artık Adıyaman'da sıcaktan bunalanlar buraya gelecek ve serinleyecek" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN İLK YÜZEN HAVUZU
Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük mesire alanında inceleme yapan Vali Yardımcısı Aydın Börü ise, Türkiye'nin ilk yüzen havuzuna gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Fırat Nehri'nin yüzyıllardır aktığını ama insanların buradaki denizden ve zenginlikten bu güne kadar istifade edemediğine dikkat çeken Börü, "Denize gidemeyen vatandaşlarımızın aileleri ile eğlenebilecekleri, piknik yapabilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan oluşturmak için çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Vatandaşlarımız buraya Fırat Beach diyorlar. Fırat kenarında tarihte ilk defa böyle bir sosyal alan oluşturuldu ve Türkiye'nin ilk yüzen havuzu yapıldı. Çocuk havuzu ve büyük havuzu ilerde daha geniş tesisler düşünüyoruz. Zamanla bu su kültürü oluşacak ve kıyafet sorunu da giderilecektir. Bizler bu konuda bir sınırlama getirmiyoruz. İnsanlar şu anda doğal ortamda suya giriyorlar" şeklinde konuştu.
VATANDAŞ MEMNUN
Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adıyaman'da aşırı sıcaktan bunalan ve Gazihan Dede tesislerindeki yüzen havuzlarda ailece serinlemeye giden vatandaşlar ise, "Hem piknik yapıyoruz hem de suya giriyoruz. Türkiye'nin ilk yüzen havuzunda olmak sevindirici. İnsanlar elbiseleriyle suya giriyor ama ilk etapta bunları doğal karşılamak lazım. İlerleyen süreçte daha da iyi olacaktır. Yapılan bu çalışma çok iyi bir hizmet oldu. Şehrimizin en büyük eksikliğini böylece gidermiş oluyoruz. Şu an buraya baktığımızda Adıyaman'ın Ege ve Akdeniz kıyılarından bir farkı olmadığını görüyoruz" diye konuştu.