Adıyaman CHP milletvekili adayları kimler?

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman CHP milletvekili adayları kimler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 11:40

Adıyaman’da ikamet eden vatandaşlar, CHP’nin illerindeki milletvekili adaylarını merak ediyor. Farklı meslek gruplarından oluşan 5 kişilik Adana CHP milletvekili adayları geçtiğimiz günlerde YKS’ye bildirilmişti. Peki, Adıyaman CHP milletvekili adayları kimler?

Haberin Devamı

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimini için geri sayım sürerken milletvekili adaylarına yönelik araştırmalar hız kazandı. Tüm yurt gibi Adıyaman’da ikamet eden vatandaşlar da CHP ve diğer partilerin milletvekili adaylarını inceliyor. Peki, CHP Adıyaman milletvekili adayları kimler? CHP Adıyaman içim kimleri aday gösterdi?

ABDURRAHMAN TUTDERE – YÜKSEK - AVUKAT
2 MUSTAFA HAKKAN KILINÇ –ORTA- İŞ İNSANI
3 MAHMUT NEDİM EVLİ –ORTA- İŞ İNSANI
4 SONGÜL VARKİ YILDIRIM -YÜKSEK -AVUKAT
5 MÜSLÜM ASLANOĞLU- YÜKSEK- ÖĞRETMEN


NASIL OY KULLANILACAK?

Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekiyor. Oy pusulasına, ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret koyulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasının düzgün şekilde katlanıp zarfa koyulmasına dikkat edilecek.

Haberin Devamı

Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey koyulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BİTECEK?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak 'Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak partilere ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Seçimde oy verme saatlerine ilişkin YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. 16 Nisan referandumuna göre saatler değişti. Tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi. 

BAKMADAN GEÇME!