Adaylıktan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Adaylıktan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 00:00

Giresun Üniversitesi’nde (GÜ) rektörlük seçimlerinde yalnızca 2 oy almasına karşın YÖK listesine girmesiyle tartışma yaratan Prof. Dr. Yılmaz Can, adaylıktan çekildi.

Bunun üzerine YÖK de üniversitede yeniden seçim yapılmasını kararlaştırdı. GÜ’de en çok oy alan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar (31) ve Prof. Dr. Mustafa Türkmen’in (29) YÖK’teki seçimle liste dışı kalmalarıyla başlayan süreç, listenin 3’üncü sırasında yer alan Can’ın adaylıktan çekilmesiyle birlikte yenilenecek. Üniversite yeniden 6 aday belirleyecek ve YÖK de bu isimleri 3’e indirerek Köşk’e yollayacak. Üniversitedeki ilk seçimde en çok oyu alan Bahar’ın yine aynı başarıyı göstermesi durumunda bu kez YÖK’ün Köşk’e göndereceği listeye girmesi bekleniyor.

YÖK’ten Gül’e yanıt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rektör seçimleriyle ilgili izahat istediği YÖK’ten dün açıklama geldi. YÖK, rektör adaylarının belirlenmesi sürecinin objektif, serbest irade ürünü ve saygı gösterilmeye layık olduğunu savundu. Açıklamada YÖK Genel Kurulu’nun 1 Temmuz’daki toplantısında ilgili mevzuat çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı’na sunulmak üzere bazı üniversitelerin adaylarının belirlendiği hatırlatılarak, bu konuda basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!