Adaşı, Öz'ün izinden gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Adaşı, Özün izinden gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2002 02:04

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Mehmet Öz'ün adaşı 19 yaşındaki fizik ve matematik öğrencisi Mehmet Öz, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Franklin&Marshall College'de daha birinci sınıfta onur listesine girdi.

Robert Kolej'den geçtiğimiz yıl 6'ncılıkla mezun olan Mehmet Öz, ABD'nin en iyi okullar sıralamasında ilk 50 içinde bulunan Pensilvanya eyaletinin Lancaster kentindeki Franklin&Marshall College'den burs kazanarak ABD'ye gitti. Mehmet Öz, dört yıllık okulun ilk yılında 4 tam not üzerinden 3.84 ortalama ile 3.7 ortalamanın üzerine çıkan öğrencilerin alındğı onur listesine girdi. Öz, birinci dönemin fizik dersinde en yüksek ortalamayı tutturarak, okulun fizik ödülü olan ‘‘The Michael Albert Lewis Memorial Prize in Physics’’i de aldı.

Mehmet Öz, üniversiteyi bitirince akademik kariyer yapmayı hedeflediğini belirterek, ‘‘Hangi alanda uzmanlaşacağımı henüz bilmiyorum. Ancak hedefim mutlaka Türkiye'ye dönmek. Bunu her şeyden önce Türk olduğum için istiyorum.’’ dedi. Mehmet, İstanbul'un kendisi için özel bir anlam taşıdığını da belirterek ‘‘Ben İstanbul'u hep dünyanın başkenti olarak gördüm.’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!