Adana'daki katliamın kurbanları toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki katliamın kurbanları toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2009 12:52

Adana'da bir apartman dairesinde öldürülenlerden İbrahim Yüksel ile eşi, 2 çocuğu ve 2 torununun cenazeleri toprağa verildi.

Huzurevleri Mahllesi'nde Murat Yüksel tarafından öldürülen baba İbrahim Yüksel, anne Günay Yüksel, kızları Nalan Yüksel, oğulları Ali Yüksel, torunları Halil İbrahim Kopar ve Arif Kopar'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alınarak merkez ilçe Seyhan'a bağlı Camuzcu köyüne getirildi.

Cenazelerin köye getirilmesi sırasında ölenlerin yakınları ve Nalan hemşirenin mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra cenazeler köy dışındaki mezarlığa getirildi. Burada kılınan namazların ardından cenazeler yan yana toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında baba İbrahim Yüksel'in kız kardeşleri Ümmü Gülsüm Sarsılmaz ile Hatice Anlaşbaş, baygınlık geçirdi. Ağabeyini son kez görmek istediğini söyleyen Sarsılmaz'ın, bu isteği cenazeler toprağa verilmeden önce gerçekleştirildi.

Güçlükle sakinleştirilen Sarsılmaz, “Senin yerine ben ölseydim, bu acıya dayanılmaz” diyerek gözyaşları döktü.

NALAN HEMŞİRENİN MEZARINA BEYAZ ÖNLÜK

Cenaze töreninde Nalan hemşirenin mesai arkadaşları mezara beyaz önlük bıraktı.

Nalan hemşirenin mesai arkadaşı Dr. Fehime Özel, Nalan hemşire ile 10 yıldır birlikte çalıştıklarını belirterek, “Sürekli yemeklerde ve boş zamanlarımızda sohbet ederdik. Kendisi bana sürekli katil zanlısı kardeşi Murat Yüksel'in çok hırslı olduğunu, babasının parasını almak istediğini söylüyordu. Sürekli borç yapıyor, babasından da bunları ödemesini istiyordu. Bundan dolayı kardeşi Murat'ın ailesiyle kavgalı olduğunu dile getiriyordu” dedi.

Adana Valisi İlhan Atış da gazetecilerin soruları üzerine, sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, “Olayla ilgili konuşulacak çok bir şey yok, acımız büyük. Artık olay adli makamlarda, konuşmak doğru olmaz” dedi.

Atış, bir gazetecinin Murat Yüksel'in yazdığı veda mektubuna 3 kişiyi daha öldüreceğini yazdığını sorması üzerine, “Evet öyle şeyler var, ama konu adli makamlarda inceleniyor” diye konuştu.

“VERDİĞİM PARA OĞLUMUN KEFEN PARASI OLDU”

Törene katılan Nalan hemşirenin boşandığı eşi Celal Kopar ise eşinin çocuklarına çok iyi baktığını ve çok iyi bir anne olduğunu, kendisinin de sürekli çocuklarıyla konuştuğunu bildirdi.

Kopar, birkaç gün önce görüştüğü oğluna dershane ücretini yatırması için 150 TL verdiğini belirterek, “Verdiğim bu para oğlumun kefen parası oldu” dedi.

AİLENİN SAĞ KALAN TEK FERDİ

Bu arada, ailenin sağ kalan tek ferdi olan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde “Manik atak, iki uçlu mizaç bozukluğu” teşhisiyle tedavi gören Handan Yüksel de 112 Acil Servis'e ait ambulansla cenaze törenine getirildi.

Handan Yüksel'e, psikiyatr, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve sağlık görevlisinden oluşan ekip nezaret etti. Mezarlıkta fenalık geçiren Handan Yüksel, yeniden hastaneye götürüldü

Huzurevleri Mahallesi 142 Sokak'taki bir apartmanın 11'inci katındaki dairede, dün sabah saatlerinde ebe hemşire Nalan Yüksel, baba İbrahim Yüksel (64), anne Günay Yüksel (62), 6 yaşındaki Vedat Yüksel, lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17), ÖSS'ye hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Ela Gül Yüksel ve kardeşi Ali Yüksel, vurularak öldürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!