Adana'daki davayı ay ışığı çözecek

Güncelleme Tarihi:

Adanadaki davayı ay ışığı çözecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Adana'da, bir hücre evine düzenlenen operasyonda ''Murat Bektaş'ı terörist olmadığı halde, Erdinç Aslan'ın ise baskın sırasında kasten öldürüldüğü'' iddiasıyla 6 polis hakkında açılan davaya devam edildi. Olay sırasında ''ayın durumu'' konusunda Kandili Rasathanesi'nden istenen rapor gelmeyince duruşma ertelendi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurları Ali Erdurucan, Nurettin Bülbül, Haydar Erol ve Eyüp Yalçınkaya hazır bulundu. Fevzi Mustan ve Muharrem Topaç ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Murat Bektaş'ın annesi Fikriye ve babası Ali Bektaş, Erdinç Aslan'ın annesi Hatice, babası Garip ve ablası Gülay Aslan ile maktül ve sanık avukatları hazır bulundular.

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada, ''Kandilli Rasathanesi'nden olay tarihinde ayın durumu ve aydınlatma düzeyi'' konusunda istenen raporun gelmemesi ve heyetteki değişiklik nedeniyle duruşmayı erteledi.

Adana'da 5 Ekim 1999'da, yasadışı örgüt üyelerinin kaldığı iddia edilen Akıncılar Mahallesi'ndeki eve düzenlenen ve 2 kişinin öldüğü, bir kişinin sağ yakalandığı operasyonda, Murat Bektaş'ın terörist olmadığı, Erdinç Aslan'ın ise baskın sırasında kasten öldürüldüğü iddiasıyla 6 polis hakkında dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!