Adana'da yasaklar kalktı mı? Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayımladı

Güncelleme Tarihi:

Adanada yasaklar kalktı mı Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı İçişleri Bakanlığından genelge yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 20:31

Adana'da yasaklar kalktı mı sorusunun yanıtı Kabine Toplantısı sonrası belli oldu. Normalleşme takvimi ile ilgili bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, illerin 4 grubuna göre ayrıldığını belirterek, risk durumlarına göre bazı kısıtlamaların kaldırılacağını belirtti. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen genelgede de illere göre normalleşmenin detayları belli oldu. Yayımlanan son risk haritasına göre orta risk grubunda yer alan Adana, hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, diğer kısıtlamalarda da esnemeye gidilecek. İşte, Adana'da kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

Haberin Devamı

Adana'da yasaklar kalktı mı sorusu, kentte ikamet eden pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Adana'da yasaklar kalktı mı sorusuna yanıt arayan pek çok kişi, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeyi araştırmaya devam ediyor. Bilim Kurulu'nun önerisi ile Kabine Toplantısı'nda alınan kararların uygulanacağı Adana'da yasaklar, belirli ölçüde esnetilecek. İşte, Adana'da yasaklar kalktı mı sorusunun cevabı ve detaylı bilgiler

ADANA'DA YASAKLAR KALKTI MI?

Orta risk grubunda yer alan Adana'da yasaklar şöyle olacak;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında;

- Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

- Hafta sonlarında ise;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; 

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde;
65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek, 

Haberin Devamı

65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında,
20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.

Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecektir. Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir.  

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 m² alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.

ORTA RİSK GRUBUNDA YER ALAN İLLER

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!