Güncelleme Tarihi:
Adana’nın simgelerinden olan, üzerinden hala ulaşım sağlanabilen dünyadaki en eski köprülerden biri olan 1632 yıllık Taşköprü, 2006 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek, taşıtlara yasaklanıp sadece yaya ve bisiklet trafiğine açıldı. Seyhan Nehri’nin üzerine inşa edilen, yerli ve yabancı turistlerin görmeden kentten ayrılmadığı tarihi köprüye sprey boyalarla yazılan yazıları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. İç ve dış taraflarına aralarında Kuran’ı Kerim’den ayetlerin de bulunduğu çeşitli renklerdeki yazıları kimlerin yazdığı ise bilinmiyor.
’TARİHİ KÖPRÜYE YAZI YAZILIR MI?’
Dünyanın halen şehir içi trafikte kullanılan en eski köprüsü olma özelliğini de taşıyan Taşköprü’de sprey boya ile yazıldığı tahmin edilen yazılardan bazılarının, yine aynı renk boyalar ile üzerinin boyanmak istendiği görülüyor. Yazılara tepki gösteren vatandaşlardan Ramazan Tahir, yazı yazan kişilerin köprünün tarihi konusunda bilgisinin olduğunu sanmadığını belirterek, "Yazık günah, tarihi köprüye yazı yazılır mı? Yazılarda ne demek istiyor bilmiyorum. Her gün buradan yürüyerek geçiyoruz. Şehrin farklı noktalarında da böyle sprey boyalarla yazılar yazılıyor. Üzülüyoruz böyle bir şey yapılmış olmasına" diye tepkisini gösterdi.
’DÜNYANIN EN ESKİ KÖPRÜSÜ’
Adana’nın simgesi olarak kabul edilen ve aslen 21 gözlü olan Taşköprü, Seyhan Nehri’nin ıslahı sırasında 7 gözünün toprak altında kalmasıyla 14 gözlü olarak hizmet veriyor. 8.7 metre genişliğinde, 291 metre uzunluğunda olan Taşköprü, 2013’te Uluslararası Associated Press (AP) Haber Ajansı tarafından da haber yapıldı.