Adana'da 'suç makinesine' gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Adanada suç makinesine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 11:37

Adana'da, emniyet yetkilileri tarafından “suç makinesi” olarak adlandırılan zanlı, özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

2007 yılında Niğde Tarım Açık Cezaevinden firar ettikten sonra Adana'ya gelen Celal D. (31), burada merkez Yüreğir ilçesinde Ulubatlı Hasan, Şehit Erkut Akbay, Serinevler, Mutlu ve Kiremithane mahallelerinde çok sayıda darp ve yaralama olayına karıştı.

Bu semtlerde uyuşturucu trafiğini yönlendirmeye çalışan, bazı çetelerle çatışmaya giren Celal D'nin, çok sayıda esnaf ile “torbacı” olarak bilinen uyuşturucu satıcılarından haraç toplamaya çalıştığı da tespit edildi.

Bir süre önce Konya'dan Adana'ya atanan Asayiş Şube Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, son olarak 25 Ağustos Pazartesi akşam saatlerinde Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde iki kişinin yaralanması olayına karışan Celal D'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisleriyle birlikte, Celal D'nin “Cello” lakabıyla suç işlediği mahallelerdeki kahvehane, bilardo salonları, lokanta ve berberleri tek tek gezdi. Ekipler, bu yolla, Celal D'nin üzerinde psikolojik baskı oluşturarak, “yakalanacağını bilmesini” sağlamaya çalıştı.
Geçen yıllarda birçok kez polisin elinden kaçmayı başaran, her seferinde yakalanmamak için polisle silahlı çatışmaya giren ve bu çatışmalarından birinde geçen yıl, yanındaki arkadaşı ölü ele geçirilen Celal D'nin, Yüreğir ilçesinde sürekli adres ve araç değiştirerek izini kaybettirmeye çalıştığı belirlendi.

Baş Komiser Şehmuz Akdemir yönetimindeki Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, bir evde 2 aydan fazla kalmadığı tespit edilen Celal D'nin, son olarak kendisi gibi çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Gürkan D. (20) ve Zafer D'nin (20) yaşadığı Dadaloğlu Mahallesi 2557 Sokak'taki bir apartmanda kaldığını belirledi.
Binayı 24 saat gözaltında tutan ekipler, dün sabaha karşı Celal D'nin eve giriş yaptığını belirleyerek, operasyonu başlattı.

“Suç makinesi” olarak adlandırılan, her çatışmada kendisini yakalamaya çalışan polislere ve haraç aldığı kişilere, “ya ölürüm, ya da bir polis öldürürüm” diyerek sağ olarak yakalanmayacağını belirten Celal D'nin uyuşturucu kullanarak saldırgan tavırlar sergilediğini göz önünde bulunduran ekipler, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Çelik yelek ve kar maskesiyle uzun namlulu silahlar kullanan özel hareket timleri, binanın etrafını kuşatıp, çatıda ve evi gören karşı binalarda güvenlik önlemi aldı.
Ekipler, 10 katlı binanın son katında kalan Celal D'nin teslim ol çağrılarına karşılık vermemesi üzerine Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle kapıyı kırarak içeri girdi.

Bu sırada teslim olmayacağını belirten Celal D, karşısında uzun namlulu silahlarla özel harekat timlerini görünce kendisine zarar vermeye çalıştı. Önce polise silah çeken Celal D, kaçamayacağını anlayınca, silahını başına doğrultarak intihar etme tehdidinde bulundu. Daha sonra balkon kapısının camına vurup, kırık parçalarla vücudunu kesmeye başlayan Celal D, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Kendisini yakalayan Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, “Ben bir şey yapmadım. Polis düşmanı değilim. Cinayet Büro benden ne istiyor? Benden başka uğraşacağınız kimse yok mu?” diyen Celal D, ambulansla Adana Numune Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki tedavisinin ardından Celal D. ile aynı evde yakalanan Gürkan D. ve Zafer D, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Evde yapılan aramada birisi Glock marka olmak üzere 5 tabanca ve bir kısmı satışa hazır 2.5 kilo esrar ele geçirildi.

Celal D'nin cinayete tam teşebbüs, kasten yaralama, uyuşturucu ticareti başta olmak üzere 8 farklı suçtan arandığı, 20 değişik suçtan sabıkası ve hakkında kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!