Adana'da gazeteciye saldırı

Güncelleme Tarihi:

Adanada gazeteciye saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 15:51

ADANA’da konfeksiyon işçisi 24 yaşındaki Halil Kılıç, eniştesi 30 yaşındaki Ferdi Taşkıran, kız kardeşleri 22 yaşındaki Fatma Taşkıran ve 15 yaşındaki Hülya Kılıç ile annesi 46 yaşındaki Behiye Kesik’i tabancayla öldürdü. İstanbul’dan telefonla yapılan ihbar üzerine gelen polisler evde 4 cesetle karşılaştı, Taşkıran çiftinin 5 aylık bebeğini beşikte ağlarken buldu. Cesetlerin evden çıkarıldığı sırada ise öfkeli kalabalık NTV muhabirine saldırarak hastanelik etti.

Haberin Devamı

MUHABİRE BÖYLE SALDIRDILAR - WEB TV

İstanbul’da yaşayan Ferdi Taşkıran, şu an 5 aylık olan ilk çocuklarına hamile kalan eşi Fatma Taşkıran’a yardım etmesi için baldızı Hülya Kılıç’ı evlerine çağırdı. Hülya Kılıç, bu amaçla, doğumdan birkaç ay önce İstanbul’a gitti. İddiaya göre, Ferdi Taşkıran ile baldızı arasında evlerinde bulunduğu sürede yakınlaşma oldu. İlişkiye de giren Ferdi Taşkıran ile Hülya Kılıç, bunu yakınlarından gizledi. Ablasının doğumunun ardından Hülya Kılıç, bir süre daha İstanbul’da kaldı, yaklaşık 2 hafta önce de ablası ve eniştesiyle birlikte Adana’ya döndü. Ancak Ferdi Taşkıran ve Hülya Kılıç, 10 gün önce birlikte ortadan kaybolunca, aralarındaki bu ilişki ortaya çıktı.

BARIŞMAYA GELDİLER, ÖLDÜRÜLDÜLER

Aslen Şanlıurfalı olan aile damatları Ferdi Taşkıran’ın bu yaptığına öfkelendi. Aynı evde yaşayan Halil Kılıç da, eniştesine kin besledi. Her yerde aranan enişteyle baldıza telefonla ulaşan yakınları, ailenin barışmak istediğini belirterek, eve gelmelerini istedi.

Haberin Devamı

Bu gelişmeler olurken dün adliyeye giden Behiye Kesik, damadı Ferdi’nin kızı Hülya’yı alıkoyduğu söyleyerek ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bu sırada, kim tarafından arandığı henüz öğrenilemeyen Ferdi Taşkıran, savcılık başvurusunun yapıldığı gün geç saatlerde ikna olup, kayınvalidesi Behiye Keskin’in evine dönmeye karar verdi. Ferdi Taşkıran, telefonla İstanbul’daki babası Zafer Taşkıran’ı da arayıp, kayınvalidesine gidip konuşacağını söyleyip haberdar etti.

Oğlunun başına bir şey gelmesinden korkan Zafer Taşkıran, İstanbul’da polisi arayarak, "Oğlumun hayatından endişe ediyorum" diyerek, yardım istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, hemen Adana Emniyet Müdürlüğü"ne durumu bildirdi. Behiye Kesik’in Ulubatlı Hasan Mahallesi 3005 sokaktaki evine gece saat 24.00’te gelen polis, evde olağan dışı bir durumla karşılaşmayınca, Kesik’e "Halil veya Ferdi gelirse bize haber verin" dedikten sonra ayrıldı.

10 EL ATEŞ ETTİ

Polislerin gitmesinden kısa bir süre sonra, Ferdi Taşkıran ve birlikte olduğu baldızı Hülya Kılıç eve geldi. Hemen arkalarından da kayınbiraderi Halil Kılıç, katliamın gerçekleştiği eve geldi. Tek katlı, bahçeli müstakil evin salonunda, gergin bir ortamda yapılan tartışma kavgaya dönüştü ve Halil Kılıç, üzerindeki ruhsatsız tabancayı çekip, eniştesi, her iki kız kardeşini ve annesini öldürdükten sonra kaçtı. Gecenin sessizliğinde peş peşe yankılanan silah sesine rağmen, polise ihbarda bulunulmadı.

Haberin Devamı

Sabah saat 06.00 sıralarında bu kez, öldürülen Ferdi Taşkıran’ın İstanbul’daki kardeşi Emrah Taşkıran polisi aradı, ağabeyini cep telefonuyla aradığını, ancak, irtibat kuramadığını, hayatından endişe ettiğini söyledi. İhbar üzerine eve gelen polis, salonda 4 kişinin cesediyle karşılaştı, Taşkıran çiftinin 5 aylık kızları Zeynep Aysel Taşkıran’ı da beşikte ağlarken buldu. Polis evde 9 mm. çapında 10 boş kovan buldu.

Hastanede sağlık kontrolünden Zeynep Aysel bebek, Çocuk Şubesi’ne teslim edildi. Şanlıurfa veya İstanbul’a kaçma ihtimali olan şüpheli Halil Kılıç’a arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

GAZETECİLERE SALDIRI

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından, katliam kurbanı 4 kişinin cesedi, otopsi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Cenazeler evden çıkarıldığı sırada, ölenlerin yakınları çekim yapan gazetecilere saldırdı. Bir anda gelişen olaya polis de müdahale edemedi. Öfkeli grubun yumruklarına maruz kalan NTV muhabiri Hamza Gül dövüldü. Başından ağır yaralanan Gül, Adana Acıbadem Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!