Adalet MüsteÅŸarı aradı: 'Ben görüÅŸmedim' dedi ama ya diÄŸer olanlar?

Güncelleme Tarihi:

Adalet Müsteşarı aradı: Ben görüşmedim dedi ama ya diğer olanlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 11:56

Acılı anne Neşe Yalçın'ın odasından kovduğu yönünde suçladığı ve bu nedenle iddiaların merkezinde bulunan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga dün akşam saatlerinde beni aradı. Telefonda samimi bir havada uzun bir konuşma yaptık.

Haberin Devamı

AİLE İÇİ ŞİDDETE SON KAMPANYASINA KATILIN!

NeÅŸe Yalçın'ın kendisine yönelttiÄŸi suçlamaların doÄŸru olmadığını ifade eden Kasırga, iddia edilenin aksine, kendisi ile odasında kesinlikle görüşmediÄŸini söyledi. Ama NeÅŸe Yalçın'ın bir görüşme yaptığını ve bu kiÅŸinin MüsteÅŸar yardımcısı seviyesinde olduÄŸunu belirtti.Â

10 YILDA 1521 KADINA ŞİDDET

MERKEZİ Diyarbakır'da bulunan Kadın Merkezi'ne (KA-MER) son 10 yıl içerisinde 1521 kadın fiziksel ve 1249 kadının da cinsel şiddet gördüğü gerekçesiyle başvurdu. Aynı süre içerisinde 307 kadının tecavüze uğradığını belirterek merkezden yardım istediği bildirildi.

Diyarbakır’da 1997 yılında kurulan KA-MER, son 10 yıl içerisinde merkeze yapılan başvurular ile ilgili istatistik yayınladı. İstatistiklere göre, merkeze başvuran 1961 kadın sözlü, 1521 kadın fiziksel ve 1249 kadın cinsel şiddete maruz kaldığını savunurken, 307 kadın ise tecavüze uğradığını öne sürerek merkezden yardım istedi. KA-MER'e başvuran kadınlardan 1433'ü eşleriyle ‘görücü usülü' evlendiğini, 104'ü akraba evliliği yaptığını ve 30'u ise zorla evlendirildiğini belirtirken, 18 kadın ‘berdel', 4 kadın ise ‘beşik kertmesi' yöntemi ile evlendiğini söyledi.

Kadın merkezine yurt dışından da 6 başvurunun yapıldığı belirtilen çalışmasında, 717 kadına hukuki danışmanlık, 763’üne iş danışmanlığı, 175'ine sığınma ve 128'ine ise sağlık yardımlarında bulunduğu belirtildi.


Fahri Kasırga, bir ferdi Neşe Yalçın'ın kızının ölümüne neden olan Kalkavan ailesinden de hiç kimse ile hayatında tanışmadığını ve dolayısıyla bu aileden biriyle hiç bir zaman görüşmediğini anlattı.


Adalet Bakanlığı Müsteşarı, telefonda şunları söyledi: 'Sizi şerefimle temin ederim, bizim koridorlarımızda 24 saat kayıt yapan kameralar var. Burada da sabit. Bu hanımefendi kesinlikle benim odama gelmedi ve ben onunla görüşmedim. Bana onun görüşme talebini ilettiler. Ancak maalesef ben o sırada bir toplantıya gitmek durumundaydım. O nedenle, konunun müsteşar yardımcımız tarafından takip edilmesini istedim. Ama ben kesinlikle bir görüşme gerçekleştirmedim. Konunun bundan sonraki bölümü ile de kesinlikle ilgim olmadı. Bana bunun aksin ispat edin, ne isterseniz yapayım. Gerekirse bu mesleği bırakırım. Ben Neşe Yalçın hanımefendinin acısını paylaşıyorum. Ancak, üzüntüsünden ne söylediğini bilmiyor ve çok ciddi bir şekilde haksız suçlamalarda bulunuyor.'

Metehan DEMÄ°R YAZIYOR



Müsteşar Kasırga, Neşe Yalçın ile görüşmenin Müsteşar yardımcısı ile yapıldığını yineleyerek şöyle devam etti: 'O gün kendisini müsteşar yardımcımızın odasına almışlar. O sırada bir tahmin ediyorum, ziyaret için gelen bir personel de odadaymış. Hanımefendi, bu ziyaretçiye odadan çıkması yönünde tepki göstermiş. Bunun üzerine de, Müsteşar Yardımcımız, 'siz odamızda bulunacak kişilere müdahale edemezsiniz' demiş.'

Sayın Kasırga'nın anlattıklarını aktarmak gazetecilik etiğimiz paralelinde tabii ki görevimiz.

Tabii, anne Neşe Yalçın'ın merdivenlerden sürüklenerek ve coplanarak bakanlıktan atılması konusu ise hala karanlık.
Zaten asıl mesele de bu.

Tepkisi ne olursa olsun, hiçbir anne, özellikle kızını daha yeni kaybetmiş bir anne asla ve asla coplanarak itilip kakılmayı hak etmez.
Tepkisi ne olursa olsun, böyle hiçbir saldırı haklı kabul edilemez.

Evet doğru. Adalet Bakanlığı bir açıklama ile Neşe Yalçın'ın açıklamalarını yalanlıyor.

Ama hala bir nokta var…O da, sürüklenen annenin görüldüğü fotoÄŸraflara raÄŸmen, o gün bakanlıkta gerçekten neler olduÄŸu konusunun aydınlatılmasının tamamen vicdanlara kaldığı. Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!