'Adalet istemek ne zamandır izne tabi'

Güncelleme Tarihi:

Adalet istemek ne zamandır izne tabi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şiddet olmazsa sonuna kadar izin veririm” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfuna tabi oldu?” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, geceyi Dilovası yakınlarındaki Tavşancıl’da deniz kenarında kurulan kampta geçirdi. Kamp etrafında hem karadan hem de denizden güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Güne Tavşancıl’da bulunan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan’ın mezarını ziyaret ederek başlayan Kılıçdaroğlu, kamp alanına döndükten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Telafer’de IŞİD’in saldırısı sonucu 200 Türkmen’in kadın, yaşlı, çocuk demeden katletmeleri bizi üzüyor. Ama sevindirici olay, gençlik kollarımız Türkmenlere yardım TIR’ları götürüyorlar. Biz Adalet Yürüyüşü’müzü yaparken oradaki Türkmenleri de düşünerek yardımlarımızı yapıyoruz.
En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Adalet hepimizin ihtiyacıdır, insanlığın ortak değeridir. Bazı çevreler, ‘Yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz’ diyor. Bu bizim anayasal hakkımız. İnsan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfuna tabi oldu?”

SEVİNÇ İNÖNÜ’DEN DESTEK
Yürüyüşün 22’nci gününde destekler de sürdü. Barış İçin Kadın Girişimi kalabalık bir grupla yürüyüşe katılırken, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Profesör Kemal Alemdaroğlu, sanatçılar Onur Akın, İlkay Akkaya da kortejdeydi. Eski SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’nün katıldığı yürüyüşe, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek de destek verdi.

Yürüyüşe, 2008’de ‘Barış Gelini’ adıyla, dünya barışına destek olmak için İtalya Milano’dan İsrail’e otostopla gitmek için yola çıkan aktivist Pippa Bacca’nın tecavüz edilerek öldürüldüğü yerde kadın örgütleri de katıldı. 

KİMSENİN BURNU KANAMADAN MALTEPE'DE OLACAĞIZ
Adalet Yürüyüşü’ kortejine yönelik saldırı girişiminde bulunan terör örgütü DEAŞ mensuplarının yakalanmasının ardından katılımın azalıp azalmayacağı merak ediliyordu. 22’nci gününde yürüyüşe katılımda herhangi bir azalma olmazken, yürüyenler teröre karşı birleşti. Sabah erken saatlerde yaklaşık 15 bin kişiyle başlayan yürüyüşe katılım gün içinde arttı. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Maltepe’de yapacağı miting alanına 35.4 kilometre kaldı. CHP Lideri, “Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz, hepsini anlatacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!