Adalet gelsin yangın sönsün

Güncelleme Tarihi:

Adalet gelsin yangın sönsün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 22:44

‘Biz adalet istiyoruz. Biz adalet arıyoruz! Biz ağladık başka analar ağlamasın. Biz yandık başka evlatlar yanmasın. Adalet nerede? Devlet niye bizim çocuklarımızın hakkını aramıyor?’ Bu sözler 12 kişinin yandığı Aladağ’daki cemaat yurdunda ölen Semanur Aydoğdu’nun annesi Durdu Aydoğdu’nun feryadı.

Haberin Devamı

ADANA'nın Aladağ ilçesindeki Süleymancı cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri, olayın 1'inci yıl dönümünde Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde çocuklarının isimlerini taşıyan aileler, bugüne kadar olayla ilgili bir gelişme yaşanmadığını belirterek adalet sağlanmasını istedi.

HÂLÂ YURT YAPILMADI
Adana'nın Aladağ ilçesindeki cemaat yurdunda 29 Kasım 2016'da çıkan yangın sonucu 11'i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda öğrenci de yaralanmıştı. Olay nedeniyle yurt müdürünün de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edilirken olayda hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri Ankara'ya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. 20 kişilik grup, üzerinde 'Aladağ'a adalet gelmedikçe bu yangın sönmez' yazılı pankart açarak adalet sağlanmasını istedi. Grup adına konuşan Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şunları söyledi:

"Köylerde ilköğretimden sonra okul olmaması, var olan okullarda öğretmen olmaması, taşımalı eğitim koşullarının kaldırılması, devlet yurtlarının yetersiz olması, Aladağ'daki devlet yurdunun yıkılması, ailelere başka seçenek bırakmamaktadır. Ve, dava sırasında ailelerin açıkça belirttiği şekilde Milli Eğitim, kaymakamlık, muhtarlar tarafından tarikat yurduna yönlendirme yapılmıştır. Bugün hâlâ Aladağ'daki devlet yurdu tamamlanmadı. Kozan'dan 2 haftada bir çocukları köye getiren servis Milli Eğitim tarafından tamamen kaldırıldı. Köy yolları yapılmadı."

BİR GELİŞME YOK
Olayda yaşamını yitiren Semanur Aydoğdu'nun annesi Durdu Aydoğdu ise bugüne kadar olayla ilgili bir gelişme yaşanmadığını ifade ederek, "Biz adalet istiyoruz. Biz adalet arıyoruz! Biz ağladık başka analar ağlamasın. Biz yandık başka evlatlar yanmasın. Adalet nerede? Devlet niye bizim çocuklarımızın hakkını aramıyor?" dedi.

DİĞERLERİ İÇİN AYAKTA DURUYORUM
ACISININ ilk günkü gibi olduğunu, hiç küllenmediğini anlatan Sultan Avcı, “Diğer çocuklarım için zorla da olsa ayakta durmaya çalışıyorum” diyor, Zeliha’nın ise bir an olsun aklından çıkmadığını söylüyor.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR UYKUM GELMİYOR
KIZININ bir an bile aklından gitmediğini söyleyen Hayriye Köylü, “Gece gündüz uykum gelmiyor. İki tane olsaydı biri kaldı derdim, bir kızım vardı o da gitti” diye diye, ağlıyor ağlıyor...

GEÇMİYOR GÜNLER GEÇMİYOR
OCAKLARINA ateş düşen ailelerde evlat acısı ilk gün gibi. Günlerin geçmek bilmediğini söyleyen anne Cemile Baş, kızı Bahtınur’u kaybettiğinden bu yana can sıkıntısıyla yaşadığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!