Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan önemli mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağdan önemli mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 11:49

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturması, MİT tırları, yargı reformlarıyla ilgili önemli mesajlar verirken, hakkında suç duyurusunda bulunduğu CHP’li Eren Erdem’i “ihanet” ve “ahlaksızlıkla” suçladı.

Haberin Devamı

Bozdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Erdem’e disiplin işlemi yapmaya çağırdı. CHP’yi Türkiye hangi ülkeyle çatışırsa o ülkenin yanında yer almakla suçlayan Bozdağ, “Türkiye haksız Rusya haklı.


CHP artık hangi ülkenin ana muhalefet partisi olduğuna karar vermeli” dedi. Bozdağ, “MİT tırları hadisesi Türkiye’ye dönük çok büyük bir ihanettir” iddiasında bulundu. Bozdağ, 17 Aralık’ta, Fethullah Gülen’in Humeyni gibi havalimanından alınıp devletin başına konulmasının planlandığını savundu ve “17 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rejim değişikliği ile sonuçlanacak bir sürece dur denilmiştir” görüşünü savundu.

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Bozdağ, askere hakaret ettiği öne sürülen HDP’li Ferhat Encü hakkında ise fezleke geldiğinde gereğini yapacaklarını söyledi. Bozdağ, “Milletvekilinin yaptığı, saygısızca bir iş. Orada kanunu açıkça çiğnemiştir. Dokunulmazlık kapsamında değil bu ev, onun evi değil. Saygısızca tutum ve hukuk, o saygısızlığı himaye etmiyor” dedi. Bozdağ yargı muhabirleriyle dün yaptığı sohbet toplantısında, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE BÜYÜK BİR TEHDİTTEN KURTULDU

“17 Aralık paralel devlet yapılanması ile Türkiye’nin yüzleşmesini sağlamıştır vakitlice yüzleşilmiştir. 17 Aralık’ta Türkiye paralel devlet yapılanması ile yüzleşmeseydi Türkiye farklı bir noktada olurdu. İyi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde olmuştur. Tayyip Bey gibi cesur samimi bir lidere karşı yapıldığı için muvaffak olamamıştır ve netice alamamıştır. Eğer başarılı olsaydı 17 Aralık’ta, Fethullah Gülen, geçmişte Paris’ten Humeyni’nin getirilmesi gibi Pensilvanya’dan Türkiye’ye getirilir ve Türkiye bambaşka bir rejime dönüşürdü. İran gibi olmaz, ideolojik olarak farklı olur; ama sonuç olarak farklı bir rejim değişikliği olurdu. Havaalanından getirip devletin başına koyacaklardı. Onun için ben 17 Aralık’ta Türkiye’yi sayın Cumhurbaşkanımız, AK parti Hükümeti O’nun liderliğinde bir rejim değişikliğiyle sonuçlanacak bir tehditten kurtarmışlardır. Hukuk yoluyla yapılmak istenen anayasal düzen değişikliği sadece hükümeti alaşağı etmek değil anayasal düzen değişikliğine AK parti hükümetleri dur demiştir. 17 Aralık çok önemli bir tarihtir. Herkes kendi bulunduğu pencereden bakıyor. Sübjektif değerlendirmelerde bulunuyor. Zaman geçtikçe Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumunu hepsi takdir edecektir. Zaman bu konudaki hakikati bütün boyutların çıkaracak ve tarafgir olanlar bile utanacaklar.

Haberin Devamı

MİT TIRLARI HADİDESİ TÜRKİYE’YE İHANET

MİT tırları hadisesi sırasında Adalet Bakanıydım. MİT tırları hadisesi Türkiye’ye dönük çok büyük bir ihanettir. Türkiye’de yargı görevi yapanlar, bu görevin dışına çıkamazlar hukuka uygun görevler yapmaları gerekir. MİT mensuplarının nasıl yargılanacağı belli. Ama o yasayı takmıyorsunuz. Ben bunu yargısal faaliyet olarak görmüyorum savcı eliyle yapılması o noktaya getirmez. Türkiye’yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke haline sokmak için yargı eliyle yapılmış hukuk dışı bir suç eylemi olarak gördüğümü ifade ettim. Canlı yayında soruşturmayı izlerken Başsavcıyı aradım. Benimle ilgili dosya açtırdılar. Keşke ne dediğimi yayınlasalar Türkiye görse. Anayasayı yasayı ayaklar altına alan güç hukuka bağlı değil Türkiye’yi DEAŞ terör örgütüne destek vermekle suçluyorlar. Bunu söyleyenler yalan söylüyorlar. Türk hükümetine Türk milletine ihanet ediyorlar.

Haberin Devamı

ERDEM’E SUÇ DUYURUSU İHANET SUÇLAMASI

‘Türkiye ile İran savaşa girse İran’ın yanında yer alırım’ diyen bir vekil parlamentoda duruyor. Dünyanın neresinde görülmüş? Anayasaya sadakate yemin etmiş kişi böyle bir söz söyler. Bir de gelip bu ülkenin Parlamentosunda görev alır. Bu büyük bir ahlaksızlıktır. Bir de maaş alacak onu ailesine yedirecek. Benimle ilgili bir açıklama yaptı. Sarin gazıyla ilgili, orada savcıya talimat verilmiş kapatılmış. Onunla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Tekzip kararı çıkardım. Milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Bir milletvekili böyle bir şey söyleyebilir mi? Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan çağrıdan bulunuyorum. Milli duruş diyorsan bu ihaneti sergileyen kişiye karşı tavır koyması gerekir, parti disiplin işlemlerini başlatmalı.

Haberin Devamı

FETHULLAH GÜLEN TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK Mİ?

Talepler var değerlendiriliyor. Biz İnterpol tüzüğüne uygun başvuru yapmaya özen gösteriyoruz. Ama bazen siyasi kararlar veriliyor. Sabancı cinayetiyle ilgili Feriye Erdal’ı hala vermiyorlar. FTÖ ile ilgili Türkiye’nin iç hukukuna uygun İnterpol’e dair bir hazırlık yapılıyor.”

HUKUKUN İŞLEMESİ TEMENNİMİZ

Bozdağ, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklu yargılaması konusunda ise şunları söyledi:
“Yargılama aşamasında olan konularla ilgili konuşmayı doğru bilmiyorum. Bu bir yargı süreci. Hukuka uygun işlemesi bizim temennimizdir. Onunla ilgili avukatları gereken neyse onlar onu yapacaktır. Türkiye’de tutuklu gazetecilerle ilgili pek çok şeyler ifade ediliyor. Türkiye aleyhine değişik yerlerde kullanılıyor. Tutuklu gazetecilerle ilgili gazetecilerde tam bir görüş birliği yok. CHP Genel Başkanı 32 kişilik gazeteci listesi açıkladı. Bunu arkadaşlara incelettik. 11 tanesi tutuklu, 21 kişi ise hükümlü gazeteciler arasında yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı listede yer alan 4 kişi cezaevinde değil. 4’ünün sarı basın kartı var, 6’sının SGK’da gazeteci olarak çalıştığına ilişkin kaydı var, diğerlerinin ise beyanları var.”

Haberin Devamı

İŞTE YENİ YARGI REFORUMU: DAVAYI AÇAN VATANDAŞ KAÇ GÜNDE BİTECEĞİNİ BİLECEK

- Davayı açan herkes davasının kaç ayda biteceğini açtığı anda bilecek. Hakim ve savcılar da ne kadar sürede karara bağlayacaklarını bilecekler. Bu sürelere riayet edilmemesi halinde ise disiplin hükümleri uygulanacak.

- Adli Tıp Kurumu ve bilirkişilik kurumunu yeniden düzenleyeceğiz. Bilirkişilik sertifikalandırılacak ve yasalara uygun bilirkişilik yapamayanlar bir daha Türkiye’de bilirkişilik yapamayacak.

- Türkiye’de herkesin işine yaracak bir Adli Veri Bankası oluşturulacak. Koruyucu hekimlik gibi koruyucu hukuk uygulamasını geliştirilecek. O suçun orada işlendiğini ilan etmeden tedbir alacağız.

- Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu bilim kurulu oluşturuldu değiştirilecek. Ön çalışma Ocak’ın ilk haftasında yapılacak. Tüm siyasi partilerin görüşü alınacak. Seçim barajı da kanunla düşürülecek.

- Noterlik sistemini değiştiren tarihi adımı 2016’da atacağız. Şu anda noterlik sırası gelmesi için 110 yıl geçmesi gerekiyor.

- 20 Temmuz 2016’da istinaf mahkemeleri faaliyete geçecek. Bu mahkemelerde gel-git olmayacak.

- Devlet Sırları Kanunu da çıkarılacak. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu da yeni yılın ilk haftası büyük ihmalle çıkarılacak ilk kanun olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!