Acziyetimizi biliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Acziyetimizi biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, sel, toprak kayması, kuraklık gibi sıkıntıların her an yaşanabileceğini göz önünde tutmak, bunlar için gerekli tedbirleri almak zorunda olduğumuzu belirterek, “Takdiri ilahi karşısındaki acziyetimizi elbette biliyoruz. Ama peygamberimizin buyurduğu gibi önce devemizi sağlam şekilde bağlayacağız ondan sonra tevekkül edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Türk Dünyası Yazarlar Meclisi üyelerini kabul eden Erdoğan, daha sonra AFAD (Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı) tarafından yürütülen ‘Afete Hazır Türkiye’ kampanyasının 2’nci basamağı olan ‘Afete Hazır Okul’un tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasının başında Afganistan’da toprak kayması sonucu hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, özetle şunları söyledi: “1999 Marmara ve Düzce depremleri ne denli hazırlıksız olduğumuzun en çarpıcı örneği. Bunun için biz 2009’da ilgili tüm kurumları AFAD çatısı altında topladık. 2011 yılındaki Van depreminde çok kısa sürede afete müdahale ettik. 1 yılda yeni Van’ı inşa ettik. Ölen vatandaşlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ama hiç olmazsa geride kalanların başını sokacakları konutlarını çocuklarının eğitim öğretimini sağlayabilecekleri okullarını yolları ile altyapısı ile inşa etmek devletin görevidir. Geçmişte yaşadığımız tecrübeler, geleceğe ilişkin umutlarımızı canlı tutmak mecburiyetindeyiz. Her türlü musibete her türlü yıkıma karşı hazırlıklı olmalıyız.”

Haberin Devamı

Arenamega, Yahya Kemal oldu

ERDOĞAN, Arenamega olan kültür merkezinin ismini Yahya Kemal Beyatlı olarak değiştirerek, şunları söyledi: “Küçükçekmece’nin geçmişinde ağırlık olarak Rumeli’den kardeşlerimiz var. Ve öyle bir isim koyalım ki hem şiirleri, güfteleri, besteleri ile farklı bir isim olsun. Yahya Kemal Beyatlı koyalım. Yahya Kemal Beyatlı Üsküp’te doğdu. Münir Nurettin’in meşhur Aziz İstanbul’unun güftesi ona aittir. Kendi Gök Kubbemiz, ona aittir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!