Acıpayamlı Abbas

Güncelleme Tarihi:

Acıpayamlı Abbas
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 00:00

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Gümüş Köyü’nün Eşeler Yaylası’nda 1 ay önce bulunan Arap tavşanı, köyün maskotu oldu.

Kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fare karışımı sevimli yaratığı görenler hayretlerini gizleyemedi. Kanguru gibi sıçrayarak yürüyen yaklaşık 150 gram ağırlığında, 10 santimetre boyundaki, uzun kuyruklu, uzuk kulaklı Arap tavşanını bularak sahiplenen Veli Turan ona ’Abbas’ adını verdi.

Veli Turan, 1 ay önce arkadaşlarıyla Eşeler Yaylası’nda gezerken, ayağı bir çukura girdi. Turan ayağını çıkardığı çukurdan fırlayan bir canlının kanguru gibi sıçrayarak kaçtığını gördü. Uzun kovalamacadan sonra gençler daha önce hiç görmedikleri hayvanı yakalayarak köye getirdi. Turan, ’Abbas’ ismini verdiği sevimli hayvana özel kafes yaptırarak, onu ekmek beslemeye başladı.

40 yıldır çoban Hüseyin Aslan, "Ben bu dağları karış karış bilirim. Hayatımda böyle bir hayvan görmedim" dedi. Köylülerin daha önce görmediklerini ve ne olduğunu bilmediklerini söyledikleri hayvanın Arap tavşanı olduğu anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!