Güncelleme Tarihi:
Hadim Toplum Sağlığı Merkezi'nde hizmetli olarak çalışan İbrahim Arslanhan'ın (47), 20 yaşındaki kızı Neslihan'a 8 ay önce böbrek kanseri teşhisi konuldu. Kızının tedavisi için birçok şehre giden, maddi ve manevi olarak elinden geleni yapan, ancak yavrusuna şifa bulamayan Arslanhan, bu süreçte maddi olarak da zorlanmaya başladı. Bunun üzerine kardeşi, Arslanhan'ın bilgisi olmadan Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu.
Başvurunun ardından, Neslihan'ın her ay kullanacağı ilaçlar için karşılıksız 2 bin lira verilmesi kararlaştırıldı. Baba Arslanhan, paranın hesabına yatırılmasından 10 gün sonra evladını kaybetti.
Acılı baba, "Başka Neslihanlar faydalansın" düşüncesiyle 2 bin lirayı vakfa iade etti.
YAŞAMI ZORLUKLARLA GEÇTİ
İbrahim Arslanhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıl öncesine kadar evinin geçimini el arabasında sebze meyve satarak sağladığını söyledi.
Daha sonra şimdiki işini yapmaya başladığını aktaran Arslanhan, kirada oturduğunu, otomobilinden başka bir şeyinin olmadığını ifade etti.
Evinin yandığını, o dönemde zorluk çekse de bunu kimseye hissettirmediğini dile getiren İbrahim Arslanhan, "4 çocuğumdan Ertuğrul'u 1,5 yaşındayken beyin kanamasından kaybettim. Bir üniversitenin sosyoloji bölümünü kazanan kızım Neslihan'a böbrek kanseri teşhisi konulunca, aynı acıyı tekrar yaşamamak için çok çabaladım." diye konuştu.
"BELKİ BAŞKASINA FAYDASI OLUR"
Rahatsızlığı nedeniyle üniversiteye gidemeyen kızının tedavisi için birçok kez il dışına çıktığını, maddi olarak zorlansa da hep dimdik ayakta durduğunu belirten Arslanhan, çabalara rağmen kızının 1 ay önce hayata gözlerini yumduğunu dile getirdi.
İbrahim Arslanhan, Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının verdiği parayı iade etmesine ilişkin ise şunları dile getirdi:
"Önemli olan para değil, kızımın yaşamasaydı. Kızıma bir vitamin tedavisi yaptıracaktık. Bu da yaklaşık 2 bin lirayı buluyordu. Kardeşim yanıma gelip vakfa başvurmamı tavsiye etti. Kabul etmedim. Sonra bilgim olmadan 'Durumu senden iyi olanlar müracaat ediyor, başvuruyu yaptım' deyince, 'Keşke başvurmasaydın' karşılığını verdim, çünkü durumu benden daha kötü olanlar başvurabilir, onların önüne geçebilirdim. Yetkililer hesabıma parayı yatırmış. Hesaptan çekemeden kızım vefat etti. Parayı çocuğumun tedavisi için kullanacaktım. Evladım vefat ettikten sonra parayı ne yapayım? Kullanmak işime gelmezdi. İhtiyacı olana verilmesi için iade ettim. 2 bin lira değil, 100 bin lira da olsa geri verirdim. Benim başıma gelen, başkasının da başına gelebilir. En azından onlar alıp kullanır. Belki başkasına faydası olur."
Kızı sağlığına kavuşmuş olsa dahi vakıftan aldığı parayı yine iade etmeyi düşündüğünü anlatan Arslanhan, talep etmemesine rağmen durumunu bilen kardeşlerinin ve arkadaşlarının zorla verdiği paraları da borç olarak kabul edip, geri vereceğini ifade etti.
ÖRNEK HAYATI DUYGULANDIRDI
Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise İbrahim Arslanhan'ın, hesabına yatırılan parayı hakkı olduğu için vermeyebileceğini belirtti.
Ancak babanın acısına rağmen "başka ihtiyaç sahipleri faydalansın" düşüncesiyle parayı iade etmek için kendilerine başvurduğuna dikkati çeken yetkililer, "Gerçekten duygulandık. Örnek bir davranış sergiledi. Kendisini örnek gösteriyoruz. Parayı hibe etti" ifadesini kullandı.