Acılı anne katliam adasında

Güncelleme Tarihi:

Acılı anne katliam adasında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 00:00

Norveçli ırkçı saldırgan Breivik’in 77 kurbanı arasında olan Gizem Doğan’ın ailesi katliam adası Utoya’yı ziyaret etti. Anne Gülderen Yılmaz, “Şu an adadayım. Çok yoğun duygular içindeyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

NORVEÇ’te 22 Temmuz’da iki ayrı saldırıda 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in kurbanı olan 17 yaşındaki Türk kızı Gizem Doğan’ın ailesi dün kanlı olayın gerçekleştiği Utoya adasını ziyaret etti. Gazetecilerin alınmadığı adaya kalabalık bir grupla birlikte giden acılı anne Gülderen Yılmaz, Hürriyet’e telefonla yaptığı açıklamada, “Şu anda adadayım. Çok yoğun duygular içindeyim. Ben, eşim, yakın dostlarımız ve kızımızın en yakın arkadaşlarıyla birlikte geldik. Burada üzüntümüz kat kat arttı. Konuşabilecek durumda bile değilim. Zaten artık Türk medyasına konuşmaktan korkuyorum. Siz üzerinize alınmayın ama, bugüne kadar birçok Türk basın mensubu söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazdılar” diye konuştu. Aftenposten Gazetesi’nde yayınlanan röportajında ise gözüyaşlı anne, “Her gece kızımı rüyamda görme umuduyla yatıyorum. Ama şimdiye kadar hiç göremedim. Arkadaşları Gizem’i rüyalarında gördüklerinde arıyor, iyi olduğunu söylüyorlar. Bu da bana iyi geliyor” dedi. Gizem’in son anlarında ne yaptığını öğreninceye kadar huzur bulmayacaklarını söyleyen Gülderen Doğan, şöyle konuştu: “Hep o son anları düşünüyorum. Ne yaptığını bilmek istiyorum.”

Haberin Devamı

500 yakın adada

/images/100/0x0/55ea6afbf018fbb8f87e963a

Saldırıda ölen 69 gencin yakınlarından oluşan 500 kişilik grup dün Utoya adasındaydı. Haftasonu toplam 1500 aile üyesi ve terör mağdurlarının adayı ziyaret etmesi bekleniyor. Acılı aileler böylece katliam adasını ilk kez ziyaret etmiş oluyor.

‘Asrın canavarı’ 1 ay daha hücrede

NORVEÇLİ saldırgan Anders Behring Breivik dün ikinci kez mahkeme önüne çıktı. Breivik’in tutuklanma koşulllarının görüşüldüğü davada mahkeme saldırganın bir ay daha hücrede kalmasına karar verdi. Karar polisin isteği üzerine alındı. Breivik karara tepki göstererek kendisine yönelik muamelenin “sadistçe işkence”ye dönüştüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!