Güncelleme Tarihi:
2003 yılından bu yana Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren "Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Çalışma Grubu", artık Acil Servis içinde kendine ait polikliniğinde çalışmalarını birim düzeyinde sürdürecek.
Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimi'nde, Şiddet mağduru olmuş kadınlara ihtiyaç duydukları tıbbi ve psikiyatrik desteği sağlamanın yanı sıra bu şiddetin nedenlerini araştırma, bulma ve çözmeye yönelik çalışmalar da yapılacak. İhtiyacı olan kadınların gerekli tıbbi yardımı alması sağlanacak, tedavi sonrası psikolojik destek verilecek, kalacak yer arayan şiddet mağduru kadınların yer ihtiyaçları çözümlenecek, kadınlarda ve ailelerinde şiddetin etkileri araştırılacak, şiddet görmüş herhangi bir mesleği olmayan kadınların yetenekleri doğrultusunda iş bulabilmesi için ilgili kamu ve özel kurumlarla işbirliği yürütülecek.
Gazi Ãœniversitesi Tıp Fakültesi'nin akademik, saÄŸlık, idari personel ve tıp öğrencilerinden oluÅŸan 40 kiÅŸilik bir ekibin yer aldığı "Kadına Yönelik Åžiddeti Önleme Birimi"ne Gazi Ãœniversitesi Kadın Sorunları AraÅŸtırma Merkezi, Ankara'daki diÄŸer üniversitelerin kadın çalışmaları merkezleri, Sosyal Hizmetler Ä°l Müdürlüğü, Kadın Dayanışma Vakfı, Uçan Süpürge, Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi, Nüfus Bilim DerneÄŸi, Uluslararası Af Örgütü, Ankara Barosu gibi sivil toplum kuruluÅŸları da destek ve danışmanlık katkısı saÄŸlayacak.Â
Birim, dün ilk başvurusunu, açılışla bereber aldı bile. Lise mezunu, daha önce bankada çalışmış 44 yaşında bir kadın, 23 yıldır şiddet gördüğünü anlattı. Beklentisi işti. Birim kendisine, kadın kuruluşlarını bu konudan haberdar edeceğini söyledi. Birim, duyarlı vatandaşların bu konudaki desteklerini de bekliyor.