'Acil yasalar paketi'nde 2B de var

Güncelleme Tarihi:

Acil yasalar paketinde 2B de var
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 11, 2004 09:58

Hükümet, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören "2-B"deki ısrarını sürdürüyor. Öncelikle yasalaştırılması düşünülen yasa tasarıları arasına, kamuoyunda tepki çeken ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen "orman arazilerinin satışını öngören" yasa tasarısı da alındı.

Haberin Devamı

Başbakanlık, "Hükümet tarafından öncelikle yasalaştırılması düşünülen yasa tasarıları" paketini hazırladı. Bir kısmı TBMM’ye sunulan, bir kısmı da halen Başbakanlık’ta bekletilen ya da hazırlık sürecinde olan toplam 79 yasa tasarısına yer verilen pakette, Anayasa’da değişiklik yapılarak orman arazilerinin satışına yasal dayanak oluşturulmasını öngören, "2-B" olarak nitelendirilen yasa tasarısı da bulunuyor.

Pakette, Avrupa Birliği sürecinde çıkarılması öngörülen Türk Ceza Yasası, DGM’lerin yerine kurulacak mahkemeleri düzenleyen yasa tasarısı ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasına ilişkin tasarı da yer aldı.

DİĞER ÖNCELİKLİ YASALAR
 
Pakette yer alan öncelikli yasa tasarıları ve halen hazırlık sürecindeki yasa taslaklarından bazıları şunlar:
  Â
"Kamu yönetimi reformu, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yasası’nda değişiklik yapılması, TSK Personel Yasası’nda değişiklik, Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik,  Mikro Finans Yasası, İstinaf Mahkemelerinin kurulması, Basın Yasası, yerel yönetimler, Emekli Sandığı Yasası’nda değişiklik, Türkiye İstatistik Yasası, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa Tasarısı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında tasarı, Harcırah Yasası’nda değişiklik, Petrol Yasa tasarısı, Aile Araştırma Kurumu Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında tasarı, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında tasarı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında tasarı, Hayvanları Koruma Yasa Tasarısı, Çevre Yasa Tasarısı, Mera Yasası’nda değişiklik, Üretici Birlikleri Yasa Tasarısı, Tohumculuk Yasa tasarısı, Tarım Yasası tasarısı, Organize Tarım Bölgeleri ve Havzaları Yasa Tasarısı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!