Abuzer Uğurlu'ya 25 yıl

Güncelleme Tarihi:

Abuzer Uğurluya 25 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2002 16:28

Uluslararası düzeyde uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlanan Abuzer Uğurlu'nun da aralarında bulunduğu 3 sanık, ''kokain ithal etmekten'' 25'er yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abuzer Uğurlu, Abdullah Gençarslan ve Mehmet Karadağ katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan Uğurlu, uyuşturucuyla ilgisinin  bulunmadığını ileri sürerek, davaya konu olayın kendisine yönelik bir komplo olduğunu savundu.
Uğurlu, ''Eğer ben suçlu olsaydım polisten kaçardım, gizlenirdim. Polis beni, Tahtakale'deki işyerimden gözaltına aldı'' dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundular.

Kararını açıklayan Mahkemeye Heyeti, sanıklar Abuzer Uğurlu, Mehmet Karadağ ve Abdullah Gençarslan'ı ''kokain ithal etmek'' suçundan 25'er yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Brezilya'dan getirilerek, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye sokulan7 kilogram kokainle ilgili Ä°stanbul 1 No'lu DGM'de yargılanan Mehmet DumanoÄŸlu ve Turan Altun, 15'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış, Bulgaristan uyruklu Georgio Nichalow ise beraat etmiÅŸti.Â
Yakalanamadıkları için dosyaları ayrılan davanın gıyabi tutuklu sanıkları Abuzer Uğurlu, Abdullah Gençarslan ve Mehmet Karadağ sonradan gözaltına alınmış ve haklarında aynı suçtan dava açılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!