ABD'nin en iyisi Johns Hopkins

Güncelleme Tarihi:

ABDnin en iyisi Johns Hopkins
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2010 14:53

ABD'de 20 yıldır düzenlenen 'En iyi Amerikan Hastaneleri' anketinde, Johns Hopkins Hastanesi bu yıl da birinci oldu.

Haberin Devamı

Anadolu Sağlık Merkezi’nin 2001 yılından bu yana eğitim ve kalitenin geliştirilmesine yönelik programlarda işbirliği yaptığı Johns Hopkins Medicine bünyesindeki Johns Hopkins Hastanesi, US News & World Report Dergisi tarafından “Amerika Birleşik Devletleri’nin En İyi Hastanesi” seçildi.

Johns Hopkins Hastanesi, US News & World Report Dergisi’nin 20 yıldır düzenlediği “En İyi Amerikan Hastaneleri” değerlendirmesinde bu yıl da birincilik ödülü alarak zirvedeki yerini korudu.

Anadolu Sağlık Merkezi Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, “9 yıldır büyük bir başarıyla, eğitim ve kalitenin geliştirilmesine yönelik programlarda işbirliği içerisinde çalıştığımız Johns Hopkins Medicine bünyesindeki Johns Hopkins Hastanesi’nin, ard arda 20 yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nın En İyi Hastanesi seçilmesi bizler için de büyük bir gurur kaynağı... Bu durum, Anadolu Sağlık Merkezi olarak doğru ve güçlü bir işbirliği içinde olduğumuzu kanıtlıyor...” dedi.

Haberin Devamı

İşbirliği konusunun kapsamı hakkında da bilgiler veren Dr. Hasan Kuş, “Johns Hopkins Medicine ile eğitim ve kalitenin geliştirilmesine yönelik olarak kurulan işbirliğimiz, hizmet kalitemize önemli bir katkı sağlıyor. İki kurum arasında; mimari ve mühendislik tasarımı ve planın gözden geçirilmesi, klinik ve operasyonel programların organizasyonu, hasta güvenlik programları, tıbbi ekipman ve teknolojinin seçimi, bilgi teknolojisinin uygulanması, hastane enfeksiyon kontrol politikaları, insan kaynakları ve performans yönetimi, kaynak kullanımı ve klinik kalite yönetimi, hasta bakımında standardizasyona olanak sağlayan klinik süreçlere gidilmesi, Joint Commission International (JCI) standartlarına uygunluk alanlarında işbirliği mevcut” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!