ABD'lilere çelik sektörü dersi

Güncelleme Tarihi:

ABDlilere çelik sektörü dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 10:15

Türkiye’den ilk defa bir katılımcıya ev sahipliği yapan The Johns Hopkins University Carey Business School’a, “Özel Konuk” olarak ders vermek üzere davet edilen Fuat Tosyalı, büyük ilgi gördü.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Türkiye Ekonomisi, Politikası ve Çelik Sektörü” konulu ders vermek üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, ABD’de dünyanın en büyük üniversiteleri arasında gösterilen, ‘The Johns Hopkins University Carey Business School’da, bir konferans verdi.

İlk kez Türkiye’den bir katılımcıya ev sahipliği yapan üniversitede, Tosyalı’nın çelik sektörü konusundaki görüşleri öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Fuat Tosyalı onuruna verilen resepsiyonun ardından başlayan konferansı, The Johns Hopkins University Carey Business School Dekanı Mr. Yash Gupta, öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan büyük bir topluluk ilgiyle dinledi.

Ülke ekonomisinin ve sanayileşmesinin üzerinde büyük etkileri olan ve lokomotif sektör olma özelliğinden dolayı o ülkedeki refahın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen demir-çelik sektörü hakkında bilgiler veren Tosyalı, 21.yy demir-çelik dünyasındaki olası risklerden, ulusal demir, çelik sektörünün uygulayabileceği bir yol haritasından ve sektöre yönelik ulusal politikaların bir an önce belirlenmesi gerektiğinden söz etti.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ayrıca, bilim ve teknolojiyi ekonomik ve toplumsal yarara dönüştürebilme olgusunun yükseltilmesi hususunda önemli hatırlatmalarda bulundu.

Konferansın ardından işadamı Fuat Tosyalı, The Johns Hopkins University Carey Business School Dekanı Yash Gupta tarafından onuruna verilen yemekle ağırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!