ABD'li öğretmen 45 yıl sonra eğitim verdiği okulda

Güncelleme Tarihi:

ABDli öğretmen 45 yıl sonra eğitim verdiği okulda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 17:02

LÜLEBURGAZ Lisesi’nde l964-l965 yıllarında İngilizce öğretmenliği yapan Amerikalı öğretmen 77 yaşındaki Kathryn Riedmiller, eşi ve oğluyla birlikte 45 yıl sonra eğitim verdiği okulu gezdi.

Atatürk Havalimanı’nda öğrencisi olan Orhan Suat ve Yılmaz Dedeoğlu tarafından karşılanan Kathryn Riedmiller, emekli hakim olan eşi Douglas Griebner ve oğlu Matthew Griebner ile Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne geldi. Geceyi bir otelde geçiren aile, sabah Lüleburgaz Lisesi’ne geçti ve burada Okul Müdür Başyardımıcısı Ali bilge tarafından karşılandı. Okulu dolaşarak anılarını tazeleyen Riedmiller, çantasından yıllar önce okuttuğu öğrencilerin vesikalık fotoğraflarından oluşan bir albüm çıkardı. Öğrencilerinin durumları hakkında öğrencisi olan emekli İngilizce öğretmeni Orhan Suat ve öğretmen Feridun Berberoğulları’ndan bilgiler alan Amerikalı öğretmen, daha sonra okulun konferans salonunda öğrencilerle İngilizce söyleşi yaptı.

Söyleşinden sonra Okul Müdür Başyardımcısı Ali Bilge, Kathryn Riedmiller’a çeşitli hediyeler sundu. Amerikalı öğretmen de okul kütüphanesine kitap armağan etti.

l965 yılında Lüleburgaz’dan ayrıldıktan sonra Lüleburgaz’a ilk kez geldiğini ama Türkiye’yi 4 kez ziyaret ettiğini söyleyen Amerikalı öğretmen, şöyle konuştu:
“Okulumu görünce çok heyecanlandım. Burada yaşadığım eski hatıralarımı yeniden tazeledim. Türk insanın eğitime verdiği değerin farkındayım. Çocuklarımız geleceğe yön vereceklerdir. Yıllar önce okuttuğum öğrencilerimle yeniden karşılaşmak beni çok mutlu etti. Kapım onlara her zaman açık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!