ABD'de sıcaklar 22 can aldı

Güncelleme Tarihi:

ABDde sıcaklar 22 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2011 14:38

ABD’nin orta ve güney kesimlerini etkisi altına alan sıcak dalgası son bir hafta içinde 22 can aldı. Meteoroloji uzmanları sıcak dalgasının doğuya doğru ilerlediğini ve birkaç hafta daha etkili olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Hava Dairesi, 20’den fazla eyalette 141 milyon kişiyi etkileyebileceğini belirterek bir dizi uyarı ve tavsiye sundu.

 

Hava sıcaklıklarının kimi yerlerde öğle saatlerinde 37-38 dereceleri bulabileceği ifade edildi. Uzmanlar sıcak hava dalgasının Ağustos sonuna kadar etkili olabileceği ifade edildi.

 

SICAKLAR 22 CAN ALDI / FOTO GALERİ

 

ABD’de en son 1995 yılında yaşanan sıcak dalgasında yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. O dönemde görülen can kayıpları, enerji hatlarındaki aşırı yüklenme ve yollar ile köprülerdeki tahribatın bir benzerinin yaşanmasından endişe ediliyor.

 

Haberin Devamı

Dünyanın en önde gelen meteoroloji sitelerinden biri olan AccuWeather’ın uzmanlarından Jim Andrews, “Şu anki dalgada hem hava sıcaklıklarının hem de nemliliğin daha fazla olması, daha geniş bir alanın, daha fazla etkileneceği anlamına gelebilir” dedi.

 

Sıcaklık ve nem değerlerinin ABD’deki tarım ürünlerini özellikle de şu an büyüme evresinde olan mısır mahsulüne de zarar verdiği ifade edildi.

 

Hayvancılık da sıcak dalgasından zarar görüyor. Güney Dakota eyaletinde 1,500 kadar sığırın sıcak dolayısıyla öldüğü bildirildi.

 

Kimi eyaletlerde vatandaşlardan en azından Pazar gününe kadar bahçelerini sulamamaları istendi.

 

TÜRKİYE'NİN BATISINA SICAK DOĞUSUNA SEL UYARISI

 

AVRUPA'DA ŞİDDETLİ FIRTINA ÖLÜMLERE NEDEN OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!