ABD: Türkiye'nin AB üyeliği AB'nin iç meselesi

Güncelleme Tarihi:

ABD: Türkiyenin AB üyeliği ABnin iç meselesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 07:24

ABD'nin Avrupa Birliği Büyükelçisi C. Boyden Gray, Türkiye-AB sürecinde ABD'nin, üye ülkeler nezdinde aktif lobi faaliyetinde bulunmadığını belirterek “Bu, Avrupa Birliği'nin iç meselesidir” dedi.

Haberin Devamı

Washington'da bir grup Avrupalı gazeteciye özel bir brifing veren Gray, Türkiye-AB sürecinde gelinen son noktaya ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, “ABD'nin bu meselenin çözümünde aktif olarak yapabileceği çok fazla birşey yok” yanıtını verdi.

Gray, Türkiye'nin AB sürecinin Kıbrıs meselesine bağlanması ve AB'nin müzakere sürecini yavaşlatmasına ilişkin sorulara karşılık ABD'nin tutumunun sorulmasının ardından, “Başkan George W. Bush'un da daha önce ifade ettiği gibi biz Türkiye'nin üyeliğe ulaşmasını umuyoruz. Ancak, ABD olarak aktif bir rol almıyoruz ve AB'ye üye ülkeler nezdinde lobi faaliyetinde ya da başka eylemlerde bulunmuyoruz. Çünkü bu aslında AB'nin iç meselesidir ve bunun ötesinde herhangi bir adım atmıyoruz. ABD'nin, kendi pozisyonunu ifade etmekten başka yapabileceği bir şey yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!