ABD: Iraklı El Kaideciyi iki aydır sorguluyoruz

Güncelleme Tarihi:

ABD: Iraklı El Kaideciyi iki aydır sorguluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 14:28

Irak'ta kısa bir süre önce yakalandığı açıklanan El Kaide'nin Irak'taki kolunun "iki numaralı" isminin iki ay kadar sorgulandığı ve kendisinden alınan bilgi doğrultusunda başka direnişçilerin yakalandığı ya da öldürüldüğü bildirildi.

Amerikan ordusu sözcüsü Tümgeneral William Caldwell, “Yaklaşık 2 ay süren sorgulama sırasında Ebu Hammam tarafından verilen bilgileri takiben 11 Iraklı direnişçiyi yakaladık ya da öldürdük” dedi.
Savaş adı Ebu Hammam olan Hamad Cuma El Saidi'nin yakalandığı Irak güvenlik danışmanı Muaffak El Rubaye tarafından Pazar günü açıklanmıştı.
Samarra kentindeki Şii camiine Şubat ayında düzenlenen saldırının sorumlusu olduğu belirtilen Saidi'nin Bakuba yakınlarında 19 Haziranda yakalandığı belirtiliyor.
Tümgeneral Caldwell, Saidi'nin yakalanmasıyla yakalandığının açıklanması arasında geçen sürenin nedenini, soruşturmanın gereği olarak açıkladı ve “Diğer bütün teröristlerin yakalanmasının hemen ilan edilmediği gibi bunu da hemen açıklamadık, çünkü bu insanların Irak hükümetinin kontrolü altında olduğunun bilinmesi çıkarımıza değil” dedi.
(AFP-HND-MCT)
14:11 07/09/06
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!