ABD’den PKK için sürpriz ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ABD’den PKK için sürpriz ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2008 00:00

Amerikan Ordusu’nun ’İki numarası’ Orgeneral Cartwright, dün sürpriz şekilde Ankara’ya geldi. ABD’li generalle Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun arasındaki görüşmelerde, PKK’ya karşı operasyonlarda alınan sonuçlar görüşüldü. Görüşmelerde, baharda ’kara operasyonu’ seçeneğinin de masaya yatırıldığı öne sürüldü.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Kasım ayında Washington’a yaptığı resmi ziyarette Türk ve Amerikalı üst düzey askeri yetkililer arasında kurulması kararlaştırılan mekanizma, dün beşinci kez Ankara’da biraraya geldi. ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James Cartwright, sürpriz bir şekilde Ankara’ya geldi.

ALINMIŞ KARAR YOK Cartwright, Genelkurmay Karargahı’nda Türk muhatabı Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’la, Türk Hava Kuvvetleri’nin 16 Aralık’tan bu yana Irak’ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik düzenlediği sınır ötesi operasyonlarda elde edilen sonuçlarla ilgili kapsamlı görüş alış verişinde bulundu. Askeri kulislerde iki komutanın bahar aylarında PKK’ya karşı kara operasyonu seçeneğini de konuştukları ileri sürüldü. Bir askeri yetkili bu konuyla ilgili, "Fikir alış verişinde her türlü seçenek görüşülür, fikirler ortaya atılır, tartışılır. Ama alınmış bir karar yok" dedi.

Akrep Özel Görev Kuvveti sınırda

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’ndeki 23. İç Güvenlik Piyade Tugayı’na bağlı tank ve topçu birliklerinden oluşan ’Akrep Özel Görev Kuvveti’, sınır noktalarına konuşlandı. Uzman askerlerden oluşturulan, her görevi gerçekleştirme yeteğine sahip bu birliklerin yanısıra, olumsuz hava koşullarında bile hedefleri sıfır hata ile vurabilen tanklar da sınıra kaydırıldı. Çok sayıda zırhlı araç da sınırdaki birliklerde hazır olarak bekletiliyor. Şırnak dağlarında oldukları tespit edilen 85 terörist için başlatılan kıskaç operasyonu kapsamında, ’Mavi bereliler’ olarak adlandırılan çok sayıda komando, günün ilk ışıklarında Şırnak’ın Bestler Dereler Bölgesi’ne sevkedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!