ABD’de dayakçı yargıç skandalı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de dayakçı yargıç skandalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 00:00

ABD’de şiddet olaylarının en çok yaşandığı eyaletlerden Teksas “dayakçı baba”nın şokunu yaşıyor. Ancak bu kez şiddet olayının baş kahramanı çocuk şiddet davalarına bakan Aransas bölgesinin baş hakimi. Gizli kameraya yakalanan yargıcın dayak videosu, internette 2 milyon kez izlendi.

Haberin Devamı

27 Ekim’de video paylaşım sitesi Youtube’a “Aile yasa hakimi internet kullandığı için kızını dövüyor, yayın lütfen” isimli bir video konuldu. Dün akşama kadar 2 milyona yakın kişinin tıkladığı sekiz dakikalık videoda, 51 yaşındaki hakim William Adams, 16 yaşındaki kızını kemerle 17 kez kırbaçlıyor, küfürler yağdırıyor.

ABD'DE SKANDAL YARATAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Teksas başta olmak tüm ülkeyi sarsan videoyu şiddete maruz kalan hakimin kızı Hillary Adams, 2004 yılında gizlice çekmiş. Babasının şiddetinden bıkan serabral palsi hastası Hillary, internetten korsan müzik dinlediği için kendisine öfkelenen ebeveynin “yapacaklarından” emin olduğu için yatak odasında web cam’ini şifonyerini üstüne koyup bir şalla örtüp “kayıt düğmesine” basmış. Hillary’nin kamerasının çektiği görüntüler işkence sahneleri aratmayacak cinsten.

Haberin Devamı

Videoda hakim Williams, karısına “Kemeri ver, büyük olanı şimdi döveceğim onu” diyor. Sonra itaatsizlikle suçladığı kızını deri kemerle 17 kez kırbaçlıyor, tehditler savuruyor, küfürler ediyor. Videoda hakim “Sana ne oldu Hillary, bir zamanlar iyi itaatkar bir kızdın. Şimdi çalıyorsun, yalan söylüyorsun. Ebeveynine itaatsizlik ettiğin için mutlu musun. Bu evi hak etmiyorsun” diyor. Kızının çığlıklar durması için yalvarmasına aldırmaya hakim, “Yere yat yoksa s.k... yüzüne vururum” diyerek vurmaya devam ediyor. Kızın annesi videoda bir ara kocasının elinden kemeri alsa da daha sonra o da çocukluk yapmakla suçladığı kızına bir kez kemerle vuruyor. Şimdi 23 yaşında olan

/images/100/0x0/55eb407df018fbb8f8b51f3a
Hillary, görüntüleri tam yedi yıl sonra Youtube’a yükleyerek şok etkisi yarattı.

Yayınladığım için pişmanım
 
Annesinin Portland’daki evinin dışında AP ajansına konuşan Hillary Adams, “Videoyu yayınlamak için uzun bir süre bekledim. Çünkü yayınladıktan sonra neler olabileceğini bilmiyordum. İntikam için ya da onu cezalandırmak için yayınlamadım. Yardım almasına zorlanması için yaptım. Ama yayınladığım için biraz pişmanlık hissettim.” dedi.

Haberin Devamı

Duyarlı birçok vatandaşının şikayet telefonunda sonra polis çarşamba günü olayla ilgili soruşturma açtı. Aransas bölgesinin baş hakimi olan, sadece geçen yıl en az 349 aile davasıyla ilgilenen hakim, iki haftalığına görevinden uzaklaştırıldı.

Williams, “Hırsızlık yapan çocuğum disipline etmekten başka yanlış birşey yapmadım. Öfkemi kaybettim. Bunun için özür diledim. Ama Hillary deli” dedi. 2007’de 22 yıllık evliliğini bitiren anne ise dayağa karıştığı ve kocasına izin verdiği için özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!