A5, 75 bin Euro'ya geldi

Güncelleme Tarihi:

A5, 75 bin Euroya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Audi’nin 2003 yılında Nuvolari konseptiyle ilk sinyallerini verdiği ve 3 yıl sonrasında üretimine başladığı A5 ve en güçlü versiyonu S5, Türkiye'de satışa sunuldu.

A5’te ilk etapta ikisi dizel olmak üzere toplam üç motor seçeneğine yer veriliyor. Audi A5’in 2.7 litre TDI motor seçeneği Multitronic şanzımanla ithal edilirken, 3.0 litrelik TDI motora sahip versiyon ise 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombine ediliyor. Benzinli motor seçeneğine sahip A5 modeli ise sadece 8 ileri vitesli Multitronic otomatik şanzıman seçeneğiyle tercih edilebiliyor. Quattro sistemi ilk etapta sadece 3.0 TDI model versiyonunda sunulurken, A5 3.2 TFSI ise önden çekişli olarak satın alınabiliyor. Audi A5 model ailesinin en performanslı versiyonu S5 ise 4.2 litrelik V8 FSI motoru, kısa oranlı 6 ileri manuel şanzımanı ve quattro dört tekerlekten çekiş kombinasyonuyla ithal ediliyor. Tasarımcısı Walter da Silva tarafından "Şimdiye kadar tasarladığım en güzel otomobil" olarak tanımlanan tanımlanan yeni Audi A5, karakteristik görsel unsurlarıyla markanın yeni tasarım anlayışını ortaya koyuyor. Audi A5, Türkiye'de 75 bin 612 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip.

SPORTİF S5: Audi A5’ten farklı olarak S model serisi tasarım anlayışına paralel olarak daha sporcu bir çizgiye sahip olan S5, kromajlı ızgara ve gövde çıtaları, daha büyük havalandırma girişleri ve çift çıkışlı iki adet egzoz borusuyla daha ilk etapta sıra dışı olduğunu gösterebiliyor. Bununla birlikte S tasarımlı 18 inçlik alaşım jantlar ve aracın gövdesindeki S logosu diğer önemli sportif tasarım unsurları arasında yer alıyor. Audi S5’in kaputu altında RS4’te de kullanılan 4.2 litrelik V8 FSI motor yer alıyor. 354 beygir güç ve 440 Nm tork üreten performanslı motor, 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Daha sert ayarlanmış bir süspansiyon sistemine sahip Audi S5, quattro çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunuyor. S5'in satış fiyatı ise 107 bin 508 Euro’dan başlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!